دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1386 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 34-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhavan Karbasi S, Golestan M, Fallah R, Sadr Bafghi M. Prevalence of Attention Deficit Hyperactivity Disorder in 6 Year Olds of Yazd City. JSSU 2008; 15 (4) :29-34
اخوان کرباسی صدیقه، گلستان مطهره، فلاح راضیه، صدر بافقی مهدخت. بررسی شیوع اختلال بیش فعالی، کمبود توجه و تمرکز در کودکان 6 ساله شهر یزد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1386; 15 (4) :29-34

مقدمه: اختلال کمبود توجه - بیش فعالی(ADHD) از شایع ترین اختلالات روانپزشکی کودکان در سنین مدرسه می باشد که در صورت عدم شناسایی و مداخله مناسب می تواند منجر به عوارض و صدمات جبران ناپذیر شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی فراوانی اختلال بیش فعالی -کمبود توجه در کودکان شهر یزد است. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطع برروی 400 کودک 6 ساله (200 پسر و 200 دختر) به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی از کودکان مراجعه کننده به پایگاه های سنجش سلامت در شهر یزد در سال تحصیلی 84-1383 انتخاب شدند و از نظر علایم ADHD براساس شاخص های تشخیصی IV-DSM و طی مصاحبه با والدین مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تکمیل پرسشنامه تجزیه و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS:11.5 صورت گرفت. نتایج: فراوانی کلی ADHD در این بررسی 3/16% بود که میزان آن در پسران( 5/19% )بیش از دختران(13%) بود.بیشترین فراوانی این اختلال در کودکان با والدین بی سواد و دارای سواد ابتدایی مشاهده شد. توزیع فراوانی ADHD باجنس، رتبه و وزن هنگام تولد ارتباط معنی داری نداشت. نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای اختلال کمبود توجه و بیش فعالی و پیامدها و عوارض نامطلوب آن توصیه می شود تا برنامه شناسایی و درمان مناسب این اختلال در تکمیل شناسنامه سلامت کودکان در نظر گرفته شود.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1386/10/25