دوره 32، شماره 4 - ( تیر 1403 )                   جلد 32 شماره 4 صفحات 7784-7773 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSU.DENTISTRY.REC.1401.092

Rashidi Maybodi F, Hosseini Yekani A, Raeesi A. Investigating Factors Affecting Compliance of Patients Who are Candidates for Non-Surgical Periodontal Treatment Referred to Yazd Faculty of Dentistry in 2023. JSSU 2024; 32 (4) :7773-7784
رشیدی میبدی فهیمه، حسینی یکانی آمنه، رئیسی احمدرضا. بررسی عوامل موثر بر همکاری در ادامه درمان در بیماران کاندید درمان غیرجراحی پریودنتال مراجعه کننده به دانشکده دانپزشکی یزد در سال 1402. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (4) :7773-7784

مقدمه: با توجه به اهمیت درمان حمایتی پریودنتال در حفظ طولانی‌مدت دندان‌ها و پیشگیری از عود پریودنتیت، هدف از این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر همکاری بیماران در ادامه درمان پریودنتال بوده است.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 233 بیمار مراجعه‌کننده به بخش‌های پریودنتیکس و سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی و کاندیدای درمان غیرجراحی پریودنتال انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش‌نامه محقق ساخته روا و پایا جمع‌آوری شد و ارتباط بین ویژگی‌های دموگرافیک و برخی از عوامل تأثیرگذار بیرونی و درونی احتمالی با حضور بیماران در اولین جلسه پیگیری بررسی شد.
نتایج: تنها 39 درصد بیماران در اولین جلسه پیگیری شرکت کردند. تمایل درونی قبلی بیماران به شرکت در جلسات پیگیری با همکاری آن‌ها رابطه آماری معناداری داشت (0/001(P =. متغیرهای سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی ، نوع اشتغال و سیگاری بودن بیماران، ارتباط معنی‌داری با پیگیری درمان نشان ندادند. هیچ یک از عوامل مورد بررسی نظیر کمبود وقت، کیفیت ارتباط متقابل دندانپزشک و بیمار، رضایت از درمان، ارائه دستورالعمل‌های بهداشتی توسط دندانپزشک و توضیح عواقب عدم ادامه درمان برای بیمار بر احتمال پایبندی بیمار به ادامه درمان تاثیری نداشت.
نتیجه‌گیری: هیچ عامل قطعی برای افزایش میزان همکاری بیماران وجود ندارد و لازم است با روش‌های مداخله‌ای مختلف، انگیزه درونی بیمار به نحوی که اهمیت شرکت در جلسات پیگیری برای وی روشن شود، افزایش یابد.

متن کامل [PDF 924 kb]   (68 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (23 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پریودانتیکس
دریافت: 1402/11/1 | پذیرش: 1402/12/27 | انتشار: 1403/4/15