دوره 32، شماره 7 - ( مهر 1403 )                   جلد 32 شماره 7 صفحات 7990-7974 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nowruzi B. Investigating the Effect of Microalgae Bioactive Compounds on Sleep and Mood. JSSU 2024; 32 (7) :7974-7990
نوروزی بهاره. بررسی تاثیر ترکیبات زیست‌فعال ریزجلبک‌ها بر خواب و وضعیت خلقی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (7) :7974-7990

مقدمه: در حال حاضر، کمبود خواب منجر به بروز بسیاری از مشکلات جدی در سلامتی شده است. در این میان سیانوباکتری‌ها خواص زیست فعالی از قبیل ضد التهابی، ضد سرطان، ضد باکتریایی، ضد انگلی، ضد دیابتی، ضد ویروسی، آنتی‌اکسیدان، جوان‌سازی و ضد چاقی را از خود نشان می‌دهند.
روش بررسی: در این مقاله مروری، بیش از 200 نشریه معتبر از پایگاه‌های اطلاعاتی مانند PubMed، Springer، Wiley، Science Direct، Scopus، Web of Sciences و فهرست مجلات با دسترسی آزاد جستجو گردید. برای جستجو از کلیدواژه‌هایی مانند «ریزجلبک»، «ترکیبات فعال زیستی»، «اسیدهای چرب غیراشباع»، «اختلالات خواب»، «تنظیم خلق» و «استرس» استفاده گردید.
نتایج: نتایج نشان داد خواب و سلامت روان ارتباط نزدیکی با هم دارند و تأثیر منفی کمبود خواب بر سلامت و رفاه کلی را تشدید می‌کند. درمان‌های مرسوم، طیف گسترده‌ای از عوارض نامطلوب را به همراه دارد، که معمولاً با بنزودیازپین ها و داروهای ضد افسردگی مرتبط است.
نتیجه‌گیری: در حال حاضر هنوز سهم قابل‌توجهی از ترکیبات زیست‌فعال ریزجلبک‌ها در مدیریت خواب و سلامت روان مورد بررسی قرار نگرفته است که پیشنهاد می‌گردد در آینده‌ای نزدیک مورد مطالعه وسیع قرار گیرند.

متن کامل [PDF 1013 kb]   (61 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (33 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیماریهای مغز و اعصاب
دریافت: 1402/10/24 | پذیرش: 1403/4/13 | انتشار: 1403/7/15