دوره 31، شماره 12 - ( اسفند 1402 )                   جلد 31 شماره 12 صفحات 7320-7295 | برگشت به فهرست نسخه ها

Habibi S, Ramezanali F, Mostafaei P, Amirchaghmaghi E. Recurrent Implantation Failure from an Immunological Point of View. JSSU 2024; 31 (12) :7295-7320
حبیبی سولماز، رمضانعلی فریبا، مصطفایی پریسا، امیرچقماقی الهام. شکست مکرر لانه‌گزینی (RIF) از دیدگاه ایمونولوژیک. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (12) :7295-7320

مقدمه: شکست مکرر لانه‌گزینی (Recurrent Implantation Failure: RIF) یکی از چالش‌های اساسی در درمان­های کمک باروری به‌شمار می­آید. اگر چه روش­های کمک باروری پیشرفت قابل‌توجهی در درمان زوج­های نابارور داشته است اما، با این وجود، برخی از خانم‌ها پس از لقاح آزمایشگاهی و انتقال جنین، با شکست مکرر لانه‌گزینی و عدم بارداری مواجه می­شوند. اختلال در تحمل سیستم ایمنی مادر نسبت به جنین، یکی از عوامل خطری است که احتمال رد جنین نیمه بیگانه (Semi allogenic) برای مادر و عدم لانه‌گزینی جنین را افزایش می­دهد. مطالعات نشان داده‌اند که رویکردهای درمانی تعدیل کننده ایمنی در صورت استفاده به‌موقع و مناسب، نتایج امیدوارکننده­ای در بهبود نتایج بارداری و میزان تولد زنده در گروهی از این خانم‌ها داشته‌اند. این مقاله به بررسی مطالعات منتشر شده در مورد تغییرات سیستم ایمنی خانم و کاربرد درمان‌های تعدیل‌کننده ایمنی در زوج‌های مبتلا به شکست مکرر لانه‌گزینی پرداخته است.
نتیجه‌گیری: به نظر می­‌رسد که به‌کارگیری مناسب روش‌های تشخیصی اختلالات ایمنی در خانم و به‌کارگیری مناسب درمان‌های تعدیل کننده ایمنی بر اساس نتایج این آزمایشات، می­‌توانند با کنترل پاسخ های ایمنی خانم، مشکلات عدم بارداری به دنبال انتقال مکرر جنین را مدیریت کنند.

متن کامل [PDF 1142 kb]   (153 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (592 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ایمونولوژی
دریافت: 1402/7/3 | پذیرش: 1402/9/28 | انتشار: 1402/12/15