دوره 32، شماره 3 - ( خرداد 1403 )                   جلد 32 شماره 3 صفحات 7694-7686 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimi Abarghoei S, Raisi M, Sadeghi Nejad S, Mosaddegh M H. Determining the Effectiveness of Lactobacillus Casei in Camel Milk on Lipid and Sugar Parameters in Type 1 Diabetic Rats. JSSU 2024; 32 (3) :7686-7694
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-6059-fa.html
عظیمی ابرقوئی سهیلا، رئیسی محمد، صادقی‌نژاد سجاد، مصدق محمدحسین. تعیین اثربخشی پروبیوتیک لاکتوباسیل‌کازئی موجود در شیر شتر بر پارامترهای لیپیدی و قندی در موش‌های دیابتی تیپ یک. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1403; 32 (3) :7686-7694

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-6059-fa.html


چکیده:   (287 مشاهده)
مقدمه: مداخلات تغذیه‌ای یکی از اثربخش‌ترین روش‌های پیشگیری و کنترل دیابت می‌باشد. شیر شتر به همراه درمان‌های معمول، اثرات مثبتی بر قند خون بیماران دیابتی داشته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر لاکتوباسیل کازئی موجود در شیر شتر بر پروفایل قندی و لیپیدی موش‌های دیابتی تیپ یک انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مداخله‌ای بوده و به روش کارآزمایی تجربی انجام شد. 32 سر موش در چهار گروه هشت‌تایی، رندوم تقسیم شدند. پس از دیابتیک کردن، موش‌ها به‌صورت یک روز درمیان با دو سی‌سی از فرآورده تهیه شده برای هر گروه تحت گاواژ قرار گرفتند. ارزیابی‌ها (وزن، غلظت‌های سرمی گلوکز، FBS، اوره، کراتینین، اسید اوریک، LDL،HDL ، TG، کلسترول و هم‌چنین آنزیم‌های کبدی AST و ALT و ALP) پس از 30 روز از دریافت گاواژ انجام شد. به منظور آنالیز داده‌ها از نرم‌افزار SPSS version 16 استفاده شد.
نتایج: میانگین وزن و غلظت‌ سرمی LDL در گروه تیمار با پروبیوتیک‌های لاکتوباسیل کازئی استاندارد و بومی به‌صورت معناداری کمتر از گروه کنترل دیابتیک بود (P<0.05) و میانگین HDL در گروه تیمار با پروبیوتیک‌های لاکتوباسیل کازئی استاندارد و بومی بالاتر از گروه کنترل دیابتیک بود (P<0.05)، اما تفاوت معنی‌داری بین گروه پروبیوتیک لاکتوباسیل کازئی بومی با استاندارد نبود. اوره، اسیداوریک، FBS، Cr، TG، کلسترول، AST، ALT و ALP بین گروه پروبیوتیک لاکتوباسیل کازئی استاندارد و بومی با گروه کنترل دیابتیک تفاوت معنی‌داری نداشت (P>0.05).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد پروبیوتیک‌های لاکتوباسیل کازئی شیرشتر شاید بتوانند سبب بهبود کاهش وزن و بهبود پروفایل لیپیدی (افزایش HDL، کاهش LDL و نسبت LDL/HDL) در موش‌های دیابتیک نوع یک داشته باشند که نیاز به انجام مطالعات گسترده‌تر در این زمینه می‌باشد.
 
واژه‌های کلیدی: موش، دیابت، لاکتوباسیل، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 695 kb]   (149 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (131 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1402/5/20 | پذیرش: 1402/7/9 | انتشار: 1403/3/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb