دوره 31، شماره 7 - ( مهر 1402 )                   جلد 31 شماره 7 صفحات 6884-6873 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrabi M, Kazemzadeh Y, Gorzi A, Hosseini S A, Sedaghati S. Effect of Eight Weeks of Resistance Training on Inflammatory Markers and Antioxidant Indices of Kidney Tissue Following Testosterone Enanthate Abuse in Male Rats. JSSU 2023; 31 (7) :6873-6884
مهرابی معصومه، کاظم‌زاده یاسر، گرزی علی، حسینی سیدعلی، صداقتی سعید. تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر نشانگرهای التهابی و شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی بافت کلیه متعاقب سوء‌مصرف تستوسترون انانتات در موش‌های صحرایی‌نر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (7) :6873-6884

مقدمه: سوءمصرف استروئیدهای آنابولیک می­تواند منجر به آسیب بافت کلیه شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر نشانگرهای التهابی و شاخص­های آنتی‌اکسیدانی بافت کلیه متعاقب سوءمصرف تستوسترون انانتات در موش‌های صحرایی نر بود.
روش بررسی: در این پژوهش تجربی، 24 سر موش نر نژاد ویستار به‌طور تصادفی به سه گروه 1) کنترل، 2) تمرین و 3) تمرین+ تستوسترون تقسیم شدند. موش­های صحرایی گروه 2 و 3، پنج جلسه در هفته و به مدت هشت هفته تمرینات مقاومتی را اجرا کردند. هم‌چنین گروه 3، سه روز در هفته به میزان mg/kg 20 تستوسترون انانتات به‌صورت تزریق عضلانی دریافت نمود. سطوح فعالیت سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) به روش اسپکتروفتومتری و بیان ژن­های اینترلوکین-6 (6 IL) و فاکتور نکروزدهنده تومور -آلفا (TNF-α) به روش Real Time PCR  اندازه­گیری شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار16   SPSS version آنالیز شد. جهت تجزیه و تحلیل یافته­ها از آزمون آنالیز واریانس یک­راهه استفاده شد (0/05P).
نتایج: تمرین مقاومتی موجب کاهش معنی‌دار میزان فعالیتGPx  (0/001=P) نسبت به گروه کنترل شد. بیان ژن 6 IL در گروه تمرین + تستوسترون به طور معنیداری بیشتر از گروه تمرین (0/04=P) و کنترل (0/001=P) بود. تمرین+تستوسترون موجب افزایش معنادار بیان ژن TNF-αنسبت به گروه تمرین (0/02=P) و کنترل (0/008=P) شد. هم‌چنین میزان فعالیت GPx در گروه تمرین + تستوسترون به‌طور معنیداری کمتر از گروه کنترل (0/001=P) بود، اما تفاوت معنیداری در گروههای تمرین + تستوسترون و گروه تمرین مشاهده نشد (0/93=P).
نتیجه‌گیری: به‌نظر میرسد سوءمصرف تستوسترون همراه با تمرین مقاومتی شدید با کاهش عملکرد سیستم آنتیاکسیدانی و افزایش نشانگر-های التهابی در بافت کلیه همراه است.
متن کامل [PDF 919 kb]   (165 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (56 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1402/3/26 | پذیرش: 1402/5/15 | انتشار: 1402/7/15