دوره 31، شماره 7 - ( مهر 1402 )                   جلد 31 شماره 7 صفحات 6843-6836 | برگشت به فهرست نسخه ها

Razavi S H, Lesani K, Ayatollahi F, Ansarilari A, Hasanzade Salmasi A, Safi Y. Evaluation of the Prevalence of Radix Entomolaris in First and Second Mandibular Molars in Yazd Population Using Cone-Beam Computed Tomography. JSSU 2023; 31 (7) :6836-6843
رضوی سیدحسین، لسانی کتایون، آیت‌اللهی فاطمه، انصاری‌لاری آرزو، حسن زاده سلماسی علی، صافی یاسر. بررسی میزان فراوانی ریشه سوم مولر اول و دوم مندیبل در جمعیت یزد با استفاده از تصویربرداری CBCT. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (7) :6836-6843

مقدمه: ریشه سوم دندان‌های مولر مندیبل مهم‌ترین تنوع نرمال آناتومیکی در این دندان‌ها محسوب می‌شود. عدم تشخیص وجود این ریشه یکی از شایع‌ترین دلایل شکست درمان در این دندان‌ها به حساب می‌آید. لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان فراوانیRadix Entomolaris در دندان‌های مولر اول و دوم مندیبل در شهر یزد با استفاده از تصویربرداری CBCT می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی _ تحلیلی تعداد 217 تصویر CBCT که در یک کلینیک خصوصی رادیولوژی دهان و فک و صورت تهیه شده بود، بررسی شد. وجود Radix Entomolaris در دندان‌های مولر اول و دوم مندیبل بر حسب جنسیت، نوع دندان و سمت قرارگیری بررسی شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارversion 16  SPSS  و آزمون آماری Chi-Square تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: فراوانی Radix Entomolaris در مطالعه حاضر در دندان‌های مولر اول و مولر دوم به ترتیب 5/1% و 1/8% گزارش شد. فراوانی دو طرفه بودن آن 1/4% بود. در موارد یک‌طرفه در سمت راست بیشتر مشاهده شد. بروز Radix Entomolaris با جنسیت ارتباط آماری معناداری نداشت (P>0.05).
نتیجه‌گیری: فراوانی کلی Radix Entomolaris در جمعیت یزد 6/9% می‌باشد. فراوانی آن با احتمال بیشتر به‌صورت یک طرفه، بیشتر دندان مولر اول و بدون تأثیر جنسیت می‌باشد.

متن کامل [PDF 576 kb]   (124 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (43 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندودنتیکس
دریافت: 1402/3/21 | پذیرش: 1402/4/18 | انتشار: 1402/7/15