دوره 31، شماره 6 - ( شهریور 1402 )                   جلد 31 شماره 6 صفحات 6791-6781 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Ir.MUQ.REC.1399.049

Valiollah A, Vahedian M, Rahmatinejad P. Psychometric Properties of Persian Version of the Ottawa Self-Injury Inventory in Hospitalized Patients. JSSU 2023; 31 (6) :6781-6791
اکبری ولی‌اله، واحدیان مصطفی، رحمتی‌نژاد پروین. تعیین ویژگی‌های روان‌سنجی نسخه فارسی پرسش‌نامه خودزنی اتاوا در بیماران بستری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (6) :6781-6791

مقدمه: خودجرحی بدون قصد خودکشی (NSSI)، شیوع بالایی در بین بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی دارد. از آنجایی که خودجرحی نقش مهمی را در درمان، پیش‌آگهی و نیز خطر خودکشی در افراد ایفا می­کند ضرورت وجود یک ابزار مناسب برای ارزیابی ماهیت و کارکرد روان­شناختی آن برجسته‌تر می‌شود. بنابراین هدف از این پژوهش، تعیین ویژگی­های روانسنجی نسخه فارسی پرسش‌نامه خودجرحی اتاوا (OSI) در بیماران بستری بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه روانسنجی مبتنی بر روش تحلیلی بود. مطالعه روی 310 نفر از بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان نکویی-هدایتی شهر قم که اقدام به خودجرحی کرده بوند، انجام شد. گروه نمونه به سوالات نسخه فارسی پرسش‌نامه خودجرحی اتاوا پاسخ دادند. داده‌ها با استفادهversion 16  SPSS و روش های آماری آلفای کرونباخ، شاخص روایی محتوایی و نسبت روایی محتوایی مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: نتایج نشان داد شاخص روایی محتوایی پرسش‌نامه در این مطالعه بالاتر از 0/75 و نسبت روایی محتوایی بالاتر از 0/79 بود. تاثیر گویه هر آیتم (به غیر از سوال 10) بالاتر از 1/5 بود ؛ لذا روایی صوری پرسش‌نامه را تایید شد. ضریب آلفای کرونباخ 0/71 به‌دست آمد. از دیگر یافته های پژوهش این بود که 52 درصد از بیماران حداقل یک ویژگی اعتیادی را گزارش دادند.
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که نسخه فارسی پرسش‌نامه خودجرحی اتاوا از روایی (صوری و محتوایی) و نیز پایایی مطلوب در بین جمعیت بیماران بستری برخوردار است.

متن کامل [PDF 830 kb]   (147 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (330 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1401/10/5 | پذیرش: 1402/4/13 | انتشار: 1402/6/15