دوره 31، شماره 3 - ( خرداد 1402 )                   جلد 31 شماره 3 صفحات 6462-6455 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSU.DENTISTRY.REC.1400.022

Ghazanfari Moghaddam F, Pourzarabi D, Lesani K. Supernumerary Maxillary Canine along with Transposition: A Case Report. JSSU 2023; 31 (3) :6455-6462
غضنفری مقدم فریدا، پورضرابی درسا، لسانی کتایون. دندان کانین ماگزیلا اضافه همراه با جابه‌جایی: گزارش مورد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (3) :6455-6462

مقدمه: وجود جابه‌جایی دندان به عنوان یک ناهنجاری در موقعیت دندان در دو دندان مجاور در نظر گرفته می‌شود. بیشترین مکانی که جابه‌جایی رخ می‌دهد بین دندان کانین و پرمولر اول فک بالا می‌باشد. جابه‌جایی دندان ممکن است همراه با سایر آنومالی‌های دندانی مانند هیپودنشیا، بیش از حد ماندن دندان شیری و دندان‌های اضافی اتفاق بیفتد. دندان‌های اضافی می‌توانند در هر ناحیه‌ای از قوس دندانی ایجاد شوند. با این وجود، همراهی دندان اضافی با جابه‌جایی در ناحیه کانین یک شرایط نادر است. هدف از این گزارش، معرفی یک بیمار دارای دندان‏های کانین اضافه همراه با جا‌به‌جایی می‏باشد. پسر 14 ساله فاقد هرگونه مشکل اسکلتال، سیستمیک، متابولیک و ذهنی، به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی یزد ارجاع شد. در بررسی کلینیکی جابه‌جایی کانین بالا در ناحیه قدامی فک بالا که منجر به بی‌نظمی و بیرون‌زدن باکالی دندان کانین اصلی فک بالا شده است. این دندان کانین اضافه همراه با جابه‌جایی بر اساس معاینات معمول رادیولوژیک کشف شد.
نتیجه‌گیری: وجود دندان اضافه همراه با جا‌به‌جایی معمولاً باعث ایجاد مشکلات اکلوژن و فانکشنال در بیماران می‌‏شود. در این موارد می‏‌بایست جهت برنامه‌‏ریزی طرح درمان مناسب جراحی، ارتودنتیک، ترمیمی از بیماران معاینه کامل کلینیکی و رادیوگرافیک همراه با تاریخچه دقیق، به عمل آید. تشخیص زودهنگام برای جلوگیری از این مشکلات ضروری است.

متن کامل [PDF 691 kb]   (200 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (148 مشاهده)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1401/9/12 | پذیرش: 1402/1/29 | انتشار: 1402/3/15