مقدمه: پای پرونیت، به عنوان یکی از ناهنجاریهای رایج پا میتواند بیومکانیک اندام تحتانی را تحت تأثیر قرار دهد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی چهارچوب علمی تحقیقات مرتبط با اعمال انواع پروتکل تمرینی بر عارضه پرونیشن پا بود و همچنین انجام یک جمعبندی مطلوب و ارائه اطلاعات مناسبتری از تحقیقات پیشین میباشد.
در این مطالعه جستجوی مقالات به زبان فارسی و لاتین در سال 2022-2019 پایگاههای استنادی WOS ، Magiran،Scopus ، PubMed، Springer و موتور جستجو Google Scholar صورت پذیرفت. تعداد 52 عنوان مقاله مرتبط بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب و شرط اولیه ورود به مطالعه را داشتند. پس از بررسی مجدد مقالات تعداد 18 مقاله که با هدف بررسی اثرات پروتکل تمرینی بر مکانیک بدن طی حرکات انتقالی در افراد دارای عارضه پرونیت پا بود، انتخاب شد.
نتیجهگیری: به نظر میرسد که انجام تمرینات ورزشی برای بهبود تعادل، تقویت عضلات چهارسرران، عدم تغییر زوایای مفاصل اندام تحتانی حین فعالیت موثر بوده است. لذا پیشنهاد میشود متخصصان علوم توانبخشی با بهرهگیری از اصول و مبانی علم تمرین، فعالیت-های تقویتی را در روند بهبودی مبتلایان به پای پرونیت مدنظر قرار دهند.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش دریافت: 1401/9/8 | پذیرش: 1401/11/17 | انتشار: 1402/4/15