دوره 31، شماره 3 - ( خرداد 1402 )                   جلد 31 شماره 3 صفحات 6471-6463 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UT.PSYEDU.REC.1401.065

Shekari H, Ghorbani N, Rostami R, Frederickson J, Abbasi M, Eftekhari A. An Overview of Addiction Potential and the Role of Narcissistic Factors, Shame Experiences and Attachment Patterns. JSSU 2023; 31 (3) :6463-6471
شکاری حسین، قربانی نیما، رستمی رضا، فردریکسون جان، عباسی مریم، افتخاری آسیه. مروری بر آمادگی به اعتیاد و نقش عوامل خودشیفتگی، تجارب شرم و الگوی دلبستگی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (3) :6463-6471

مقدمه: مشکل آمادگی به اعتیاد که توسط بزرگسالان جوان تجربه می‌شوند و معمولاً همراه ویژگیهای شخصیت خودشیفته است. تحقیقات دو شکل متمایز از خودشیفتگی را تایید کرده است: بزرگ‌منش و آسیب‌پذیر. در این میان شرم به عنوان هیجان اصلی و سبک دلبستگی نقش اساسی در این اختلالات ایفا میکنند. لذا پژوهش حاضر با هدف مروری بر پژوهشهای آمادگی به اعتیاد و نقش عوامل خودشیفتگی، تجارب شرم و الگوی دلبستگی انجام شد. با استفاده از پایگاه داده Google Scholar کلمات کلیدی مانند آمادگی به اعتیاد، خودشیفتگی، شرم و سبک دلبستگی جستجو شد. PubMed برای اعتیاد، اختلال شخصیت خودشیفته، شرم و سبکهای دلبستگی مورد بررسی قرار گرفت. برای این مطالعه مروری، از تمام دوره‌های زمانی استفاده شد و بیش از دویست سند بر اساس معیارها بررسی و استخراج شدند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد در بعضی از مطالعات ارتباط معناداری بین آمادگی به اعتیاد، خودشیفتگی، تجارب شرم و الگوی دلبستگی مشاهده شده است و در برخی مطالعات آمادگی به اعتیاد از طریق خودشیفتگی، تجارب شرم و الگوی دلبستگی قابل‌ پیش‌بینی بوده است. در مجموع میتوان نتیجه گرفت با توجه به اینکه اعتیاد مشکلی بزرگ است که امروز گریبان‌گیر بسیاری از جوامع است، با در نظر گرفتن نقش این عوامل بسیار مهم در شکلگیری آمادگی به این معضل بزرگ، و با شناسایی نحوه شکلگیری این عوامل در کودک و مسیرهای رشدی موثر بر آن، میتوان گام بزرگی در جهت آموزش والدین و جوامع برداشت.

متن کامل [PDF 663 kb]   (407 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1032 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1401/9/2 | پذیرش: 1401/11/17 | انتشار: 1402/3/15