دوره 31، شماره 1 - ( فروردین 1402 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 6300-6286 | برگشت به فهرست نسخه ها

Molayi-Asl A, Sepehri S. Identification and Introduction of Possible Inhibitors of Plasmodium Falciparum Lactate Dehydrogenase Enzyme using Computational Techniques of Drug Design and Virtual Screening based on Macromolecules. JSSU 2023; 31 (1) :6286-6300
مولایی اصل اسما، سپهری ساقی. شناسایی و معرفی مهارکننده‌های احتمالی آنزیم لاکتات دهیدروژناز پلاسمودیوم فالسیپاروم با استفاده از تکنیک‌های محاسباتی طراحی دارو و غربالگری مجازی براساس ماکرومولکول. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (1) :6286-6300

مقدمه: مالاریای انسانی یک بیماری عفونی-خونی است که توسط تک یاخته‌ای از جنس پلاسمودیوم ایجاد می‌شود. پشه‌های جنس آنوفل با گزش، مالاریا را انتقال داده و به عنوان تنها ناقلین بیولوژیک این بیماری شناخته شده‌اند. هدف از این پژوهش شناسایی و معرفی مهارکننده‌های احتمالی آنزیم لاکتات دهیدروژناز پلاسمودیوم فالسیپاروم با استفاده از تکنیک‌های محاسباتی طراحی دارو و غربالگری مجازی براساس ماکرومولکول است.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی-توصیفی، در ابتدا 8733 ترکیب از پایگاه داده PubChem جمع‌آوری شد. در مرحله دوم، بر روی ترکیبات کتابخانه، غربالگری مجازی توسط فیلتراسیون‌های مختلف انجام گردید و ترکیباتی که خواص داروهمانندی و فارماکوکینتیک مناسبی نشان دادند انتخاب شدند؛ در نهایت برای بررسی حالت اتصال و برهمکنش‌های آن‌ها در جایگاه فعال آنزیم، شبیه‌سازی داکینگ مولکولی انجام گرفت.
نتایج: یافته‌های مطالعه حاضر نشان داد که پیوندهای درگیر در اتصال ترکیب با آنزیم، برهمکنش‌های هیدروفوب و پیوندهای هیدروژنی و در اولویت پایین تر برهمکنش π-π می‌باشند. در میان ترکیبات مورد مطالعه بهترین نتایج داکینگ مربوط به ترکیبات با کد شناسایی CID_23603310، CID_23603337، CID_11912187 و CID_11912184 به ترتیب با انرژی آزاد اتصال 10/29- ، 9/06- ، 9/04- و 9/00- کیلوکالری بر مول است. به طور کلی، وجود بخش‌های لیپوفیل و پیوندهای هیدروژنی ترکیبات باعث افزایش قدرت اتصال و در نتیجه مهار احتمالی آنزیم می‌شوند.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج، تمام ترکیبات اتصالات مناسبی را در جایگاه فعال آنزیم از خود نشان می‌دهند و می‌توانند به عنوان مهارکننده‌های احتمالی موثر آنزیم لاکتات دهیدروژناز پلاسمودیوم فالسیپاروم مطرح شوند.

متن کامل [PDF 1248 kb]   (191 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (137 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1401/7/3 | پذیرش: 1401/9/13 | انتشار: 1402/1/15