دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1387 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 324-324 | برگشت به فهرست نسخه ها

مرادی جوشقان علی، احمدی شکوه، متولی زاده اردکانی سعید، زکیانی شعله. مروری برتشخیص عفونتهای ویروسی جنین، قبل و بعد از تولد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (3) :324-324

عفونتهای مادرزادی مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت جنین در انسان هستند که اکثریت آنها توسط عوامل ویروسی ایجاد میشوند. ویروسها از جمله مسریترین عوامل عفونی بوده و ابتلا مادر قبل و یا در حین بارداری به یکی از این عوامل جنین را در ریسک بالای ابتلا به آن قرار میدهد و از آنجایی که تشخیص و درمان آنها مشکل است، پیشگیری از ابتلا، امری حیاتی در حفظ سلامت مادر و جنین میباشد. ویروسها میتوانند موجب سقط جنین، مرگ داخل رحمی و بسیاری از عوارض دیگر از جمله اختلال رشد، تغییرات حجم مایع آمنیوتیک، کلسیفیکاسیون داخل جمجمهای و کبدی، هیدروسفالی و میکروسفالی، آسیت، نشت مایع جنب و پریکارد و هیدروپس-های با منشا غیرایمنی شوند. شناخت بیولوژی این ویروسها، راه-های انتقال و روشهای تشخیص آن در مادر و جنین نقش بسزایی در جلوگیری از ابتلای جنین به عفونت دارد. روشهای متعددی از بیولوژی ملکولی در خدمت تشخیص عوامل عفونی و از جمله ویروسها درآمدهاند مانند تکنیکPCR (Polymerase Chain Reaction) که قادر به تشخیص هرنوع اسید نوکلئیک مربوط به پاتوژن در نمونههای آزمایشگاهیمیباشد. در زمینه نمونه برداری از جنین تکنیکهای مختلف مانند Amniocentesis،(CVS) Chorionic Villus Sampling و Fetal Blood Sampling یا Cordocentesis وجود دارند که به سرعت در حال پیشرفت و گسترش میباشند.
دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/7/24