دوره 30، شماره 12 - ( اسفند 1401 )                   جلد 30 شماره 12 صفحات 6174-6163 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safarkar R, Alikhiavi P. A Review on the Effect of Lactobacillus and Bifidobacterium Probiotics in the Prevention and Improvement of Human Diseases. JSSU 2023; 30 (12) :6163-6174
سفرکار رویا، علی‌خیاوی پریا. مروری بر تاثیر پروبیوتیک Lactobacillus و Bifidobacterium در پیشگیری و بهبود بیماری‌های انسان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (12) :6163-6174

مقدمه: در سالهای اخیر خواص سلامت بخش پروبیوتیک‌ها توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که اگر به‌صورت مداوم و کافی مورد استفاده قرار بگیرند می‌توانند نقش مفیدی در بهبود سلامت انسان ایفا کنند. Lactobacillus و Bifidobacterium از شایع‌ترین باکتری‌های پروبیوتیکی هستند که به عنوان فلور نرمال بدن معرفی می‌شوند. پروبیوتیک‌ها می‌توانند با مهار یا کاهش میکروارگانیسم‌های پاتوژن تاثیر مفیدی در بهبود سلامت انسان داشته باشند. این میکروارگانیسم‌های مفید می‌توانند نقش موثری در درمان و پیشگیری بیماری‌های مختلفی مانند یبوست، بیماری‌های دهان و دندان، سرطان، اسهال، عفونت ناشی از Helicobacter pylori و بیماری‌هایی از این قبیل ایفا کنند. هدف از این مطالعه، مروری بر پروبیوتیک‌ها و تاثیر آن‌ها در پیشگیری و بهبود سلامت انسان به‌طور جامع و کامل است.
نتیجه‌گیری: بر اساس مطالعات صورت گرفته می‌توان نتیجه گرفت که مصرف پروبیوتیک به‌صورت مداوم و کافی می‌تواند موجب پیشگیری و بهبود بیماری‌های انسان شود.
متن کامل [PDF 701 kb]   (249 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (213 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1401/5/2 | پذیرش: 1401/8/22 | انتشار: 1401/12/15