دوره 31، شماره 5 - ( مرداد 1402 )                   جلد 31 شماره 5 صفحات 6704-6693 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salavati M, Torkzade A, Ranjbarian P, Hashemi Seyghalani Z. Prevalence and Morphology of the Middle Mesial Canal in the First and Second Mandibular Molars Using Cone-Beam Computed Tomography. JSSU 2023; 31 (5) :6693-6704
صلواتی محمدرضا، ترک‌زاده آزاده، رنجبریان پریسا، هاشمی صیقلانی زهرا. بررسی شیوع و مورفولوژی کانال مزیال میانی در دندان‌های مولر اول و دوم فک پایین با استفاده از توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (5) :6693-6704

مقدمه: آگاهی از آناتومی معمول دندان‌ها و هم‌چنین تنوع آناتومیکی موجود در هر دندان و میان دندان‌های مختلف از شروط ضروری درمان ریشه موفق بوده و خطا در این زمینه می‌تواند منجر به شکست درمان شود.  هدف از این مطالعه تعیین شیوع و مورفولوژی کانال مزیال میانی در دندان‌های مولر اول و دوم فک پایین با استفاده از توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی  CBCT در جمعیت اصفهان و رابطه‌ آن با فاصله‌ بین اوریفیس کانالها می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه‌ توصیفی گذشته‌نگر به بررسی 180 کلیشه رادیوگرافی CBCT بازسازی شده در مقاطع آگزیال، کرونال و ساجیتال اصلاح شده پرداخته است و تعداد، موقعیت و مورفولوژی کانال‌ها و فاصله‌ اوریفیس‌ها مورد ارزیابی قرارگرفت.
نتایج: 47/5% افراد دارای مولر اول چپ سه کاناله و 48% دارای مولر اول راست سه کاناله بودند. 46/1% دارای مولر دوم چپ سه کاناله و46% دارای مولر دوم راست سه کاناله بودند. 1% افراد دارای مولر اول چپ چهار کاناله و 1% دارای مولر اول راست چهارکاناله بودند.
نتیجه‌گیری: براساس نتایج تحقیق حاضر، در جامعه‌ مورد مطالعه‌ ما احتمال وجود کانال MM  (مزیال میانی)در دندان‌های مولر اول بیشتر از مولر دوم مندیبل بود و این کانال فقط در دندان‌های مولر دوم زنان مشاهده شد. لذا بررسی دقیق جهت پیدا کردن کانال اضافی جهت انجام درمان به بهترین نحو در تمامی افراد از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

متن کامل [PDF 1245 kb]   (198 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (95 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1401/4/6 | پذیرش: 1401/6/6 | انتشار: 1402/5/15