دوره 30، شماره 10 - ( دی 1401 )                   جلد 30 شماره 10 صفحات 6033-6023 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSU.REC. 1399.056

Entezar-e-Ghaem M, Pourzarabi D, Shafieirad E, Askari A. Estimating Dental Age Using the Pulp/Tooth Perimeter Ratio in Maxillary Canines by Digital Panoramic Radiography. JSSU 2023; 30 (10) :6023-6033
انتظارقائم محجوبه‌السادات، پورضرابی درسا، شفیعی‌راد الهه، عسکری بشکانی اسماء. بررسی برآورد تخمین سن دندانی با استفاده از نسبت محیط پالپ به محیط دندان کانین ماگزیلا در رادیوگرافی پانورامیک دیجیتال. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (10) :6023-6033

مقدمه: در پزشکی قانونی جهت تخمین سن اگر هیج یک از روش‌های تعیین هویت رضایت‌بخش نباشد می‌توان از دندان استفاده کرد. این مطالعه بر روی رادیوگرافی پانورامیک بیماران مراجعه‌کننده به دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد به منظور تخمین سن بر اساس نسبت محیط پالپ به دندان انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تشخیصی800 رادیوگرافی دیجیتال پانورامیک بررسی شده و سن بیماران ثبت شد. به‌وسیله نرم‌افزار اتوکد نسبت محیط پالپ به دندان کانین ماگزیلا تعیین و به کمک معادله رگرسیون سن بیمار برآورد شده و با سن حقیقی مقایسه شد. نقش جنس، محل قرارگیری دندان در هر کوادرانت و دهه‌های سنی با این نسبت بررسی شد. جهت تحلیل از رگرسیون خطی و آزمون T-test زوجی و ضرایب همبستگی بر حسب سن و جنس در نرم‌افزار آماریversion 16   SPSSاستفاده گردیده است.
نتایج: جهت برآورد سن با استفاده از نسبت محیط پالپ به محیط دندان از مدل رگرسیون خطی استفاده شد و نتیجه اینکه ضریب همبستگی پیرسون بین سن و محیط پالپ به دندان 0/08 r = -به‌دست آمدکه با 0/024P=  همبستگی منفی و معناداری بین این دو متغیر است. هم‌چنین ضریب همبستگی در زنان 0/087r = - محاسبه شد که با 0/037 Pاین همبستگی نیز معنادار و معکوسی می‌باشد.
نتیجه‌گیری: مطالعه نشان داد تخمین سن با استفاده از نسبت محیط پالپ به محیط دندان کانین ماگزیلا روش قابل اعتمادی است و نسبت محیط پالپ به دندان در سمت چپ، و در زنان با سن دندانی ارتباط معنادار دارد.

متن کامل [PDF 717 kb]   (196 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (107 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1401/3/30 | پذیرش: 1401/6/7 | انتشار: 1401/10/15