Parsaeyan N, Jalali B, Mozaffari H. Effectiveness of Shelled Almonds in Decreasing Blood Lipid and Lipoprotein Levels of Hyperlipidemic Patients. JSSU 2008; 16 (3) :314-314
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-573-fa.html
پارسائیان نیره، جلالی بمانعلی، مظفری خسروی حسن. اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئینهای خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1387; 16 (3) :314-314
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-573-fa.html
چکیده: (10215 مشاهده)
مقدمه: افزایش لیپیدهای خون از جمله عوامل مهم خطرساز در بروز آترو اسکلروزو بیماریهای قلبی- عروقی است. مغزها از جمله مغز بادام غنی از لیپیدهای غیراشباع وعوامل آنتیاکسیدان بوده و برخی از گزارشات حاکی از اثر حفاظتی آنها بر سیستم قلب و عروق میباشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مغز بادام بر لیپیدها و لیپوپروتئینهای خون بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد میباشد که بر روی 30 مرد داوطلب انجام شد. افراد مورد مطالعه روزانه 60 گرم مغز بادام به مدت چهار هفته مصرف نمودند. قبل و بعد از مصرف بادام میزان لیپیدها، لیپوپروتئینها، آپولیپوپروتئینها و لیپوپروتئین( (aخون آنها اندازهگیری شد.
نتایج: مغز بادام به صورت معنیداری (001/0(p< باعث کاهش کلسترول سرم خون به میزان 1/36 میلیگرم بر دسیلیتر،
تریگلیسرید به میزان 94/45 میلیگرم بر دسیلیتر، LDL–کلسترول به میزان 68/28 میلیگرم بر دسیلیتر و افزایش HDL–کلسترول به میزان 64/10 میلیگرم بر دسیلیتر گردید. مغز بادام موجب کاهش لیپوپروتئین (a) سرم خون به میزان 11/2 میلیگرم بر دسیلیتر، آپولیپوپروتئین B100 به میزان3 9/8 میلیگرم بر دسی لیتر و افزایش آپولیپوپروتئین A1 به میزان 74/1 میلیگرم بر دسیلیتر شد، ولی از لحاظ آماری معنیدار نبود.
نتیجهگیری: مصرف مداوم مغز بادام وضعیت لیپیدهای خطر سازخون را بهبود بخشیده وممکن است در فرآیند آترواسکلروز و بروز بیماریهای قلبی- عروقی نقش پیشگیری کننده داشته باشد. بنابراین پیشنهاد میشود که از مغز بادام روزانه به مقدار حداقل 60 گرم در درمان بیماران هیپرلیپیدمیک استفاده نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1387/7/24