دوره 31، شماره 2 - ( اردیبهشت 1402 )                   جلد 31 شماره 2 صفحات 6454-6440 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi H, Raeeszadeh M, Mohammadiazar S. Comparison between Hydroalcoholic (Ethanolic and Methanolic) of Broccoli Floret (Brassica Oleracea) Extract by GC-MS Method and its Antioxidant Effect by DPPH Method. JSSU 2023; 31 (2) :6440-6454
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5683-fa.html
احمدی حدیث، رئیس‌زاده مهدیه، محمدی آذر سیروان. مقایسه بین ترکیبات عصاره هیدروالکلی (اتانولی و متانولی) گلچه بروکلی (Brassica oleracea) با روش GC-MS و اثر آنتی‌اکسیدانی آن‌ها با روش DPPH. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1402; 31 (2) :6440-6454

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5683-fa.html


چکیده:   (313 مشاهده)
مقدمه: از آنجایی که انتخاب بهترین نوع عصاره با حداکثر مواد مؤثره، تعیین‌کننده اهداف ساخت داروهای گیاهی است. بنابراین، هدف از این مطالعه، مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات عصاره هیدرواتانولی و هیدرومتانولی بروکلی بود.
روش بررسی: در این مطالعه مشاهده‌ای- تحلیلی بعد از تهیه گیاه بروکلی از مزارع لرستان و تائید مرکز هرباریوم، عصاره هیدرواتانولی و هیدرومتانولی با روش ماسیراسیون و تغلیظ تحت خلا به دست آمد. سپس عصاره‌ها با استفاده از دستگاه GC-MS آنالیز شد. هم‌چنین توتال فنول، فلاوونوئید و خاصیت آنتیرادیکالی عصاره‌ها در شرایط برون تن اندازه‌گیری شد. نتایج با استفاده از نرم‌افزارversion 16  SPSS و آزمون t مستقل و ضریب رگرسیون مورد بررسی و آنالیز آماری قرار گرفت. سطح معنی‌داری P<0.05 در نظر گرفته‌‌شد.
نتایج: محتوای فنول کل به ترتیب در عصاره‌های هیدروالکلی (متانولی و اتانولی) 5/40±41/52 و 0/37±33/03 (mg GAE/g dw) به دست آمد که این اختلاف معنی‌دار نبود (0/05<P). محتوای فلانوئید کل در عصاره‌های هیدرومتانولی و هیدرواتانولی به ترتیب 1/93±40/36 و 1/49±28/79 (mg Q/g dw) بوده و این اختلاف معنی‌دار شد (0/05>P). نتیجه مهار رادیکال‌های آزاد DPPH توسط عصاره‌های کلم بروکلی، افزایش را نشان داد و از نظر غلظت مؤثر بین عصاره‌های اتانولی و متانولی اختلاف معنی‌دار دیده شد (0/05>P). هم‌چنین بیشترین فعالیت مهار رادیکال‌های آزاد در عصاره هیدرومتانولی 92/1 درصد و در عصاره هیدرواتانولی 72/8 درصد به‌دست آمد. میانگین مقادیر ترکیبات شیمیایی فعال سولفارفان در آنالیز GC-MS عصاره‌های مختلف کلم بروکلی معنی‌دار بود (0/01>P). به‌صورتی که درصد سولفارفان عصاره هیدرومتانولی 14/86 و عصاره هیدرواتانولی 1/41 شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان عصاره هیدرومتانولی بروکلی را در شرایط درون‌تن برای مطالعات تجربی با پتانسیل آنتی‌اکسیدانی قوی توصیه نمود
متن کامل [PDF 910 kb]   (229 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (458 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1400/11/25 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1402/2/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb