دوره 30، شماره 8 - ( آبان 1401 )                   جلد 30 شماره 8 صفحات 5165-5152 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SBMU.PHNS.REC.1399.101


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatami H, Farsi M, Hajari A. Evaluation of Culture-Positive Shigellosis Patients during Bloody Diarrhea Epidemics in Isfahan Province during 2015-2021. JSSU 2022; 30 (8) :5152-5165
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5662-fa.html
حاتمی حسین، فارسی مهدی، حجاری ابوالفضل. بررسی بیماران شیگلوز کشت مثبت طی همه‌گیری‌های اسهال خونی استان اصفهان طی سال‌های 1399-1394. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد 1401; 30 (8) :5165-5152

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-5662-fa.html


چکیده:   (122 مشاهده)
مقدمه: بیماری شیگلوزیس به عنوان یکی از بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا، یکی از مشکلات بهداشتی در کشورهای در حال توسعه می‌باشد. این مطالعه به منظور بررسی طغیان‌های بیماری‌های اسهال خونی ناشی از شیگلا در بیماران دارای کشت مثبت استان اصفهان طی سال‌های 1399-1394 صورت گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی است و اطلاعات 280 بیمار مبتلا که دارای کشت مثبت شیگلا بودند بر اساس اطلاعات دموگرافیک، سن، جنس، محل سکونت، علائم بالینی‌، سابقه مصرف مواد غذایی و تاریخ بروز بیماری و مراجعه به مراکز درمانی، با استفاده از نرم‌افزارSPSS version 16  و بررسی درصدها و فراوانی، و آزمون های کای دو و تی تست مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: 51/1 درصد مبتلایان را زنان و 48/9 درصد را مردان، با میانگین سنی مبتلایان 21/36 ± 25/53 تشکیل می‌دهد و 27/1 درصد بیماران، خانه دار و94/3 درصد آنان ایرانی بودند، 97/1 درصد بیماران علاوه بر کشت مثبت در بررسی میکروسکوپی نمونه مدفوع آنان گلبول قرمز نیز گزارش شده است.23/26 درصد بیماران دارای تب، 19/86 درصد دارای تهوع و 16/99 درصد دچار اسهال خونی آشکار بودند. 26/88 درصد بیماران دارای سابقه مصرف سبزیجات بودند و 94/1 درصد آن‌ها در سه روز اول جهت دریافت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه داشتند هم‌چنین از مجموع این بیماران 45/5 درصد به‌صورت بستری و 54/5 درصد، سرپایی درمان شده و سرانجام 100 درصد بیماران به بهبودی منتهی گردید.
نتیجه‌گیری: آموزش جامعه در خصوص بهداشت مواد غذایی، از نیازهای ضروری آموزشی بوده و هم‌چنین توسعه مراکز تهیه سبزیجات به صورت بسته‌بندی و دارای کد بهداشتی از نیازهای ضروری در امر سلامت و امنیت غذایی محسوب می‌شود.
واژه‌های کلیدی: اسهال، شیگلوزیس، طغیان، همه‌گیری
متن کامل [PDF 956 kb]   (60 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (19 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1400/10/30 | پذیرش: 1401/1/21 | انتشار: 1401/8/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb