Rafati A, Moradi S, Ismaeili Dahadje M, Jalali B, Yaghmayee P. Comparison of the Efficiency of Lovastatin and Seed Dill Extract in Reduction of Serum Lipid Levels in Rats. JSSU 2006; 13 (5) :41-49
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-562-fa.html
رفعتی علی، مرادی سیما، اسماعیلی دهج منصور، جلالی بمانعلی، ییغمای پریچهر. مقایسه ی اثر عصاره آبی تخم شوید با لواستاتین در کاهش لیپیدها و لیپوپروتئین های خون در موش بزرگ آزمایشگاهی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1384; 13 (5) :41-49
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-562-fa.html
چکیده: (16009 مشاهده)
مقدمه: اختلال چربی های خون از مهمترین فاکتورهای خطرناک در ایجاد آترواسکلروز شریانهای کرونر قلب هستند. داروی لواستاتین ماده قوی برای جلوگیری از فعالیت آنزیم HMG-CoA ردوکتاز می باشد که غلظت کلسترول در LDL و VLDL را کاهش
می دهد. گیاه شوید نیز موجب کاهش چربی های خون می شود گیاه علفی و معطر با نام علمی ( Anethum graveolens.L ) و اجزای اصلی شوید کاروون، فلاندرنن، لیمونن و تانن می باشد که دارای فرمول ملکولی حلقوی می باشد و به عنوان یک مهار کننده چربی ها عمل می کند .هدف از انجام این مطالعه مقایسه اثر داروی شیمیایی لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید بر سطوح لیپیدهای پلاسمای خون است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع تجربی که 32 رات نر از نژاد ویستار با وزن 30± 250 گرم وارد مطالعه شد و رات ها در دمای 1 ± 23 درجه سانتیگراد نگهداری و به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه 1 و 2 به ترتیب رژیم عادی و پر کلسترول و به گروههای 3 و4 به ترتیب رژیم پرکلسترول به همراه لواستاتین و عصاره آبی تخم شوید به مدت 3 هفته داده شد سپس از گروههای فوق خون گیری به عمل آمد و سطح پلاسمایی لیپیدهای حیوان به روش دستی اندازه گیری گردید.
نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره آبی تخم شوید و لواستاتین هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، LDL/HDL، TG/HDL را نسبت به گروه پر چرب به طور معنی داری کاهش داده است در مورد گروه عصاره آبی تخم شوید میزان سطح پلاسمای کلسترول و LDL خون موشها از گروه لواستاتین به طور معنی داری کاهش بیشتری را نشان داده است (p
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/11/5 | انتشار: 1384/10/25