دوره 29، شماره 7 - ( مهر 1400 )                   جلد 29 شماره 7 صفحات 3870-3867 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khashei Varnamkhasti K. Genetic Screening of Susceptible Women to Recurrent Molar Pregnancy for Prevention of Gestational Choriocarcinomas. JSSU 2021; 29 (7) :3867-3870
خاشعی ورنامخواستی خلیل. غربالگری ژنتیکی زنان مستعد بارداری مولار راجعه برای جلوگیری از بروز کریوکارسینومای بارداری. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1400; 29 (7) :3867-3870

مول هیداتی­فرم یک حاملگی غیرطبیعی است که با تکثیر زیاد سلول­های تروفوبلاستیک (هر دو سیتوتروفوبلاست و سن‌سیوتروفوبلاست) مشخص می‌­شود. در صورت عدم کنترل تکثیر این سلول­‌ها به عنوان مثال به دلیل سیستم مراقبت­های بهداشتی ضعیف، مول می­تواند تهاجمی شود و منجر به کوریوکارسینومای بارداری گردد. کوریوکارسینومای بارداری با پتانسیل متاستاتیک قوی به عنوان یکی از تهاجمی­‌ترین و بدخیم‌­ترین نوع بیماری­‌های تروفوبلاستیک حاملگی، می­‌تواند از طریق عروق و لایه میانی دیواره رحم (میومتریوم) مستقیماً گسترش یابد و محل­‌های دور، مانند ریه‌­ها، طحال، روده‌­ها، کلیه و کبد را درگیر کند. هنگامی که مول هیداتی‌فرم یک‌بار رخ دهد، به آن فرم تک­‌گیر و در صورت تکرار، این عارضه به عنوان مول هیداتی­فرم راجعه شناخته می­‌شود. در فرم راجعه خطر بروز کوریوکارسینومای بارداری، تا 100 برابر افزایش می­‌یابد. از این‌رو شناسایی زود‌هنگام زنان مستعد بارداری مولار راجعه به دلیل افزایش خطر ایجاد نئوپلازی از اهمیت بالینی بالایی برخوردار است. با توجه به گزارش نقش جهش­‌های ژنی هموزیگوت و هتروزیگوت ترکیبی مغلوب مادری در بروز مول هیداتی­فرم، غربالگری زنان را می‌­توان با روش‌­های ژنوتایپینگ مولکولی انجام داد.
متن کامل [PDF 536 kb]   (337 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (534 مشاهده)
نوع مطالعه: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1400/6/7 | پذیرش: 1400/7/10 | انتشار: 1400/7/10