دوره 30، شماره 3 - ( خرداد 1401 )                   جلد 30 شماره 3 صفحات 4701-4692 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajimaghsoodi S, Akhavankarbasi M, Bagheridokht R. Investigating Fear of Obtaining Dental Services and Related Causes in Medical Students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in 2020. JSSU 2022; 30 (3) :4692-4701
حاجی‌مقصودی سمیرا، اخوان کرباسی محمدحسن، باقری‌دخت رضوان. بررسی ترس از اخذ خدمات دندانپزشکی و علل مرتبط در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1399. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (3) :4692-4701

مقدمه: ترس از دندانپزشکی باعث ایجاد معضلاتی برای بیمار و دندانپزشک شده و می‌تواند باعث کاهش آستانه درد، استفاده کمتر از خدمات و یا حتی اجتناب از درمان شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترس از اخذ خدمات دندانپزشکی و علل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه  علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 191 دانشجو شرکت کردند و از پرسش‌نامه ترس از دندانپزشکی (DFS) و پرسش‌نامه‌ای جهت بررسی علل ترس از دندانپزشکی استفاده شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار آماریversion 16  SPSS و آزمون‌هایtest Tو ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: نتایج نشان داد دانشجویان دندانپزشکی دارای کمترین میزان ترس و دانشجویان رشته پرستاری دارای بیشترین ‌میزان ترس از دندانپزشکی بودند. ترس از دندانپزشکی در زنان بیشتر از مردان بود و با بالارفتن ترم تحصیلی میانگین نمره ترس کاهش پیدا کرد (0/001=P ). ترس از دندانپزشکی با وضعیت اقتصادی، بهداشت دهان و دندان، سابقه بیماری‌های اضطرابی و زمان گذشته از آخرین مراجعه ارتباط داشت (0/001=P). شایع‌ترین عوامل موثر بر این ترس، ترس از کرونا، کار دندانپزشکی همراه درد، ترس از سوزن، ترس از قیمت و ترس از توربین بود.
نتیجه‌گیری: ترس از اخذ خدمات دندانپزشکی تحت تاثیر رشته تحصیلی، جنسیت، ترم تحصیلی، زمان گذشته از آخرین مراجعه به دندانپزشکی، سابقه بیماری‌های اضطرابی، وضعیت اقتصادی و بهداشت دهان و دندان در بین دانشجویان علوم پزشکی قرار داشت اما تاهل تاثیری بر میزان ترس از دندانپزشکی نداشت.
متن کامل [PDF 749 kb]   (368 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (414 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1400/3/4 | پذیرش: 1400/6/16 | انتشار: 1401/3/15