مقدمه: افراد مبتلا به سرطان از لحاظ روحی بسیار آسیبپذیر هستند و ممکن است به انواع آسیبهای روانی دچار شوند. این امر در میزان مقاومت و بهبودی بدنشان در برابر سرطان تاثیرات بسزایی دارد. با توجه به آمار بالای سرطان در کشور هدف از این مطالعه بررسی فرآیند گذر از بحران در بیماران سرطانی است.
روش بررسی: نوع مطالعه کیفی میباشد. در این مطالعه از روش روایت پژوهی و تکنیک مصاحبه روایی به منظور دستیابی به مراحل گذر از بحران در بیماران سرطانی استفاده شده است. طی مصاحبه با 14 بیمار مبتلا به سرطان در شهر گناباد اشباع نظری حاصل شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روش تحلیل مقایسه ای به شیوه استراوس و کوربین (1990) استفاده شد.
نتایج: افراد مبتلا به سرطان 8 مرحله را تا پذیرش مرگ طی کردند. این مراحل شامل شوک بیماری، انکار بیماری، مخفیکاری توسط بیمار، خشم، افسردگی، حمایت ادراک شده دینی، پذیرش بیماری و در نهایت پذیرش مرگ بود.
نتیجهگیری: با توجه بـه لزوم شناخت فرآیند گذر از بحران در افراد مبتلا به سرطان و همچنین آمار بالای مبتلایان، نتایج ایـن مطالعه میتواند برای افراد درگیر با این بیماران در جهــت مواجهــه صـحیح بــا آنها و همچنین برای پژوهشگران، مدیران و برنامه ریزان جهت شناخت بیشتر نیازهای بیماران سرطانی و برنامهریزیهای مبتنی بـر شـواهد مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1400/1/21 | پذیرش: 1400/8/12 | انتشار: 1401/4/15