مقدمه: سیستم ایمنی رفتاری به ارگانیسمها امکان میدهد تا حضور احتمالیتر پاتوژنهای ایجاد کننده بیماری را در محیط خود فوراً تشخیص دهند و درگیر رفتارهایی شوند که از تماس با آن اشیاء و افراد جلوگیری میکند. تحقیقات گستردهای وجود دارد که سیستم ایمنی رفتاری را به انواع پیشداوری پیوند میدهد. این پیشداوریها باعث برچسب زنی و در نهایت داغ اجتماعی بر این افراد میشود. لذا پژوهش حاضر به بررسی سیستم ایمنی رفتاری و اثر بیهمتای آن بر پیشداوری و انگ زدن بر افراد دارای بیماری عفونی پرداخته است. در این مقاله مروری ادبیات پژوهش از طریق Google Scholar وPubMed با کلمات "Behavioral Immune System , Prejudice, Stigmatization "، جستجو شد و مراجع مربوطه در این بررسی قرار گرفتند.
پژوهشها نشان میدهند افراد تمایل دارند بیماری را با چاقی، تظاهر علائم بیماری در صورت، ناتوانی جسمی و ملیت خارجی ارتباط بدهند تا بهوسیله پیشبینیپذیر بودن بیماری و در نتیجه واکنش بیش از حد به آنها، از بیمار شدن اجتناب کنند. این واکنشها برای بسیاری از گروههای افراد ایجاد میشود که در واقع دارای بیماری مسری نیستند و نوعی آلرژی روانی نامیده میشود. این واکنشهای پیشداوری کننده و برچسب زنی میتواند باعث داغ اجتماعی برای این افراد و انزوای اجتماعی آنها در بلندمدت شود.
نتیجهگیری: انزجار، در پاسخ به محرکهای مرتبط با پاتوژن برانگیخته میشود و با الگوهای منحصر به فرد فعالیت سیستم عصبی اتونوم و فعالیت عصبی همراه است، اما در مورد اتصالات عملکردی بین ساختارهای آناتومیکی، فرآیندهای عصبی شیمیایی و پدیدههای مختلف شناختی و رفتاری، ساختار ژنتیکی درگیر که مظاهر سیستم ایمنی رفتاری هستند، اطلاعات زیادی وجود ندارد و نیازمند مطالعه بیشتر است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
روانشناسی دریافت: 1399/7/6 | پذیرش: 1399/9/29 | انتشار: 1400/4/10