دوره 28، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 28 شماره 8 صفحات 2959-2951 | برگشت به فهرست نسخه ها

Riasi H R, Shabanian R, Salehi S, Kafian Atary S, Salehi F. Comparison of Quality of Life in Mothers of Children with Congenital Heart Diseases before and after Cardiac Surgery in Vali-E Asr Hospital in 2017. JSSU 2020; 28 (8) :2951-2959
ریاسی حمیدرضا، شعبانیان رضا، صالحی شیوا، کافیان عطاری سیاوش، صالحی فرود. مقایسه کیفیت زندگی مادران دارای فرزند مبتلا به ‌بیماری مادرزادی قلبی، قبل و بعد از عمل جراحی قلب اطفال در بیمارستان ولی‌عصر در سال 1396. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (8) :2951-2959

مقدمه: یکی از شایع­ترین آنومالی­های مادرزادی در کودکان، بیماری‌های مادرزادی قلبی می­باشد که اثرات نامطلوبی را بر سلامت روان، عملکرد فیزیکی و اقتصادی خانواده دارد. این مطالعه به ‌مقایسه بررسی کیفیت زندگی مادران دارای فرزند مبتلا به ‌بیماری قلبی مادرزادی قبل و بعد از عمل جراحی قلب می‌پردازد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی‌-تحلیلی و مقطعی بوده که کیفیت زندگی 60 مادر دارای کودک مبتلا به ‌بیماری مراجعه‌کننده به ‌بیمارستان ولی‌عصر بیرجند در سال 1396 را قبل و بعد از عمل جراحی قلب مورد بررسی قرار می‌دهد. پس از توجیه و کسب رضایت‌نامه کتبی آگاهانه از مادران، پرسش‌نامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت بین آن‌ها (10 روز قبل از عمل جراحی و سه ماه بعد از عمل جراحی) توزیع و تکمیل گردید. پس از جمع‌آوری داده‌ها و ورود آن به نرم افزارversion 16  SPSS تجزیه و تحلیل داده‌ها انجام شد. سطح معنی‌داری کلیه آزمون‌ها 5 درصد در نظر گرفته شد.
نتایج: میانگین نمره کیفیت زندگی قبل و سه ماه بعد از عمل به‌ترتیب 2/7±40/8 و 2/2±66/5 بود که به‌طور معنی‌داری کیفیت زندگی در بیماران افزایش یافته بود (0/001>p).
نتیجه‌گیری: جراحی قلب در کودکان مبتلا به CHD می‌تواند نمره کلی کیفیت زندگی و تمام زیر مقیاس‌های کیفیت آنرا (سلامت جسمی، سلامت عاطفی و اجتماعی) را در مادران بهبود بخشد.
متن کامل [PDF 864 kb]   (559 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1423 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1398/12/1 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10