دوره 29، شماره 4 - ( تیر 1400 )                   جلد 29 شماره 4 صفحات 3629-3624 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghan M, Akhondimeibody Z. Introduction of a Patient with Neurobrucellosis with Clinical Manifestations of Vertigo and Nausea-Vomiting. JSSU 2021; 29 (4) :3624-3629
دهقان مریم، آخوندی میبدی زهره. معرفی یک بیمار مبتلا به نوروبروسلوز با تظاهر بالینی سرگیجه و تهوع-استفراغ. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1400; 29 (4) :3624-3629

مقدمه: بروسلوز یک بیماری باکتریال مشترک بین انسان و دام است. تظاهرات بالینی این عفونت به ‌دلیل درگیری سیستم‌های مختلف بدن متفاوت می‌باشد. از جمله درگیری سیستم عصبی مرکزی (نوروبروسلوز) است که به ‌صورت مننژیت، مننگوآنسفالیت، اختلالات شناختی- روانی و آبسه مغزی بروز می‌کند.
بیمار مورد نظر ما خانم 59 ساله ای بود که با شکایت تب‌، تهوع‌، استفراغ و سرگیجه از 2 هفته قبل از بستری مراجعه نمود. ایشان تحت بررسی‌های مختلف قرار گرفت و نهایتاً با کمک بررسی‌های مولکولی ( PCR) بروی مایع مغزی-نخاعی که از نظر میکروب بروسلوز مثبت بود‌، تشخیص داده شد. بیمار تحت درمان داروهای موثر در نروبروسلوز قرار گرفت و پاسخ بالینی مناسب به‌درمان داشت.
در مناطق اندمیک مانند ایران در بیماران با تظاهرات بالینی تب و سرگیجه که به درمان‌های معمول پاسخ نمی‌دهد و سایر بررسی‌ها نرمال باشد، خصوصاً در فردی که شرح حال تماس در زمینه بروسلوز را داشته باشد، نروبروسلوز را مد‌نظر قرار دهیم.
واژه‌های کلیدی: تب مالت، نوروبروسلوز
متن کامل [PDF 564 kb]   (385 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (8154 مشاهده)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: بیماری های عفونی
دریافت: 1398/11/14 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10