دوره 28، شماره 7 - ( مهر 1399 )                   جلد 28 شماره 7 صفحات 2805-2794 | برگشت به فهرست نسخه ها

Majidi Gharenaz N, Movahedin M, Majidi S, Mazaheri Z. A Review on Application of Three Dimensional Culture and Testicular Scaffolds to Induction of in-Vitro Spermatogenesis. JSSU 2020; 28 (7) :2794-2805
مجیدی قره‌ناز نسرین، موحدین منصوره، مجیدی سامیه، مظاهری زهره. مروری بر کاربرد کشت سه بعدی و داربست های بیضه ای در القای اسپرماتوژنز آزمایشگاهی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (7) :2794-2805

چکیده:   (1961 مشاهده)
مقدمه: القای اسپرماتوژنز آزمایشگاهی می­‌تواند برای درمان ناباروری در افراد آزواسپرمی و افرادی که تحت شیمی‌درمانی قرار گرفته‌اند سودمند باشد. برای رسیدن به این هدف سیستم‌های کشت مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی کاربرد کشت سه بعدی و داربست­های بیضه­ای در القای اسپرماتوژنز آزمایشگاهی انجام شده است.
در این مطالعه مروری، اطلاعات مربوط به کاربرد کشت سه‌­بعدی و داربست­های بیضه­ای در ایجاد اسپرماتوژنز آزمایشگاهی از پایگاه‌های اطلاعاتی نظیر SID، Magiran، PubMed، Irandoc، Iranmedx Scopus،Google Scholar   و web of science با استفاده از کلیدواژه‌های فارسی: کشت سه‌­بعدی، داربست بیضه‌­ای، اسپرماتوژنز، سلول‌ بنیادی اسپرماتوگونی و کلیدواژه­‌های انگلیسی: spermatogenesis, three dimentional culture, testicular scaffold, stem cell  بدون محدودیت زمانی جستجو شد. تجزیه و تحلیل داده­‌ها به‌صورت کیفی انجام شد. در نهایت برای تنظیم مقاله از 35 مقاله به‌زبان فارسی و انگلیسی استفاده گردید.
برای القا فرآیند اسپرماتوژنز در شرایط آزمایشگاهی از روش‌­های کشت سه­‌بعدی مانند کشت بافت بیضه، سیستم کشت آگار نرم، داربست‌­های مواد زیستی طبیعی مانند کلاژن و داربست‌های مشتق از بیضه سلول­‌زدایی شده استفاده شده است.
نتیجه‌گیری: کشت سه بعدی با استفاده از داربست­‌ها و سلول‌های بنیادی اسپرماتوگونی می­‌تواند برای القا اسپرماتوژنز آزمایشگاهی مورد استفاده قرار­گیرد حال آنکه در مسیر تولید اسپرم بارور برای درمان ناباروری چالش­‌های تکنیکی و اخلاقی وجود دارد که نیازمند تحقیقات بیشتری می‌­باشد.
واژه‌های کلیدی: اسپرماتوژنز، داربست، بیضه، کشت سلولی
متن کامل [PDF 655 kb]   (736 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2688 مشاهده)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم تشریح
دریافت: 1398/8/5 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10