دوره 28، شماره 9 - ( آذر 1399 )                   جلد 28 شماره 9 صفحات 3055-3044 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinzade F, Tabesh H, Farzaneh F. Fabrication of a Reservoir Ring for Sustained and Prolonged Release of Levonorgestrel for Vaginal Administration. JSSU 2020; 28 (9) :3044-3055
حسین‌زاده فاطمه، تابش هادی، فرزانه فرح. ساخت حلقه مخزنی با قابلیت رهایش پیوسته و طولانی‌مدت داروی لوونورژسترل جهت کاربردهای واژینال. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (9) :3044-3055

مقدمه: بیش از یک سوم زنان در طول زندگی خود خونریزی غیرطبیعی رحمی را تجربه می‌کنند. با توجه به مشکلات قرص‌های هورمونی استفاده از حلقه‌های واژینال حاوی هورمون‌های پروژسترونی می‌تواند انتخاب مناسبی برای درمان محسوب شود. در این مطالعه طراحی و ساخت حلقه مخزنی با قابلیت رهایش هورمون لوونورژسترل مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: در مطالعه تجربی حاضر، به‌منظور ساخت حلقه‌های واژینال حاوی لوونورژسترل فایبرهای سیلیکونی زیست‌سازگار که دو سر آن با کلاهک‌های مخصوص به‌هم وصل گردیده استفاده شدند و درصدهای وزنی مختلف شامل 0/1، 0/2 و 0/4 هورمون لوونورژسترل نسبت به پارافین (به‌عنوان حامل دارو) درون فایبرها بارگذاری شدند که به‌ترتیب RSC1، RSC2 و RSC3 نام‌گذاری شدند. رهایش روزانه و تجمعی لوونورژسترل توسط دستگاه طیف‌سنج نوری اندازه‌گیری و مقایسه شده و با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS version 16 و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
نتایج: بعد از رهایش انفجاری در روز اول که به‌میزان متفاوتی برای این سه پروتوتایپ بود از روز دوم تا سی‌ام برای RSC3 و از روز چهارم تا سی‌ام برای RSC1 و RSC2 رهایش پیوسته لوونورژسترل را از پروتوتایپ‌ها داشته‌ایم که میانگین رهایش روزانه برای سه پروتوتایپ RSC1، RSC2 و  RSC3به‌ترتیب برابر 8/22 ± 24/10، 9/02 ± 41/77 و 5/07 ± 83/29 میکروگرم در روز بوده است.
نتیجه‌گیری: باتوجه به یافته‌ها می‌توان حلقه‌های واژینال با قابلیت رهایش پیوسته و پایدار لوونورژسترل تا بازه 30 روزه را طراحی کرده و میزان رهایش روزانه آن‌ها را براساس بارگذاری اولیه دارو کنترل نمود. این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای قرص‌های هورمونی خوراکی در درمان خونریزی غیرطبیعی رحمی باشد.
متن کامل [PDF 1005 kb]   (423 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (794 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان
دریافت: 1398/7/23 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/10