دوره 28، شماره 2 - ( اردیبهشت 1399 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 2424-2411 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholamian R, Nikoonahad Lotfabadi N, Haghiralssadat B F. Evaluation of Antioxidant and Cytotoxic Effects of Liposomes Containing Pineapple Fruit Extract on Melanoma Skin Cancer (A375 Cell Line). JSSU 2020; 28 (2) :2411-2424
غلامیان راضیه، نیکونهاد لطف آبادی نرگس، حقیر‌السادات بی‌بی فاطمه. بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی و سایتوتوکسیک لیپوزوم های حاوی عصاره میوه آناناس بر سرطان ملانومای پوست (رده سلولی A375). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (2) :2411-2424

چکیده:   (2052 مشاهده)
مقدمه: استفاده از نانو حامل‌های حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و سایتوتوکسیک گیاهی می‌تواند جایگاه ویژه‌ای در درمان ملانوما داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی و سایتوتوکسیک لیپوزوم‌های حاوی عصاره میوه آناناس بر سرطان پوست می‌باشد.
روش بررسی: در مطالعه تجربی حاضر، وزیکول‌های لیپوزومی با استفاده از کلسترول، فسفاتیدیل کولین سویا و پلی اتیلن گلیکول تهیه شده و عصاره میوه آناناس درون لیپوزوم‌ها بارگذاری شد. بررسی شاخصه‌های فیزیکوشیمیایی با استفاده از دستگاه‌های زتاسایزر، FTIR و  AFMانجام شد. در پایان میزان سمیت غلظت‌های مختلف عصاره و لیپوزوم حاوی عصاره بر سلول‌های A-375 ملانوما با استفاده از آزمون MTT سنجیده شد، جهت بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره و لیپوزوم حاوی عصاره از تست DPPH استفاده شد. آنالیز‌های آماری با استفاده از نرم افزارهایExcel  و نرم افزارversion 22   SPSS انجام شده و از تستهای آماری Duncan و Student's T-test برای نتیجه گیری آماری استفاده گردید.
نتایج: بر طبق این پژوهش لیپوزوم حاوی عصاره آناناس دارای راندمان انکپسولاسیون 40%، اندازه nm 89/9 و شارژ سطحی mV8/8- هست. آنالیز FTIR و AFM نیز عدم برهمکنش عصاره با سامانه مربوطه و مورفولوژی کروی سامانه و پراکندگی و توزیع مناسب آن را تایید می‌کند. میزان سمیت عصاره آناناس در شرایط کپسوله نسبت به شرایط کپسوله نشده بر رده سلولی A-375 بیشتر است.
نتیجه‌گیری: عصاره میوه آناناس بر روی رده سلولیA-375 ملانوما خاصیت سایتوتوکسیک دارد و نانوحامل لیپوزومی حاضر می‌تواند حامل مناسبی جهت رسانش عصاره و مانع رشد و تکثیر این سلول‌ها باشد.
متن کامل [PDF 949 kb]   (923 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2719 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1398/6/2 | پذیرش: 1399/4/9 | انتشار: 1399/4/9