مقدمه: اختلال نورولوژی صرع، که با داروهایی مانند سدیم والپرات (یکی از اولویتهای درمانی بیماران مبتلا به صرع) کنترل میشود. سندرم تخمدان پلی سیستیک (PCOS) یکی از عارضههای مصرف والپروات سدیم است. بیماران مبتلا به PCOs به طور مزمن تخمکگذاری نمیکنند، در نتیجه با عوارض جدی شامل: هیپرپلازی آندومتر به صورت آتیپیک و تیپیک، افزایش خطرکارسینوم آندومتر، دیابت شیرین و کاهش نرخ باروری روبهرو هستند. این مطالعه، مطابق با بررسیهای بیوانفورماتیکی و مطالعات دیگرمبنی بر ارتباط 222-miRNA با ژنهای دخیل درPCOs و هایپرآندروژنیسم، برای ارزیابی رابطه ابتلا به PCOsدر بیماران تحت درمان با سدیم والپرات با مقایسه هم زمان فاکتور Anti-Mullerian Hormone و مارکر 222-miRNA در بازههای زمانی خاصی طراحی شد.
روش بررسی: در این مطالعه موردی-شاهدی، 33زن مبتلا به صرع قبل و بعد از مصرف دارو با توجه به معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. پس از خونگیری، پلاسمای آنها جدا شد. مطابق دستورالعمل کیت، Total RNA استخراج و سنتز cDNA صورت گرفت و با تکنیک RT-qPCR بیان 222-miRNA ارزیابی و تحلیل آماری توسط نرمافزار16 version SPSS، آزمونهای T-test و Anova انجام شد.
نتایج: نتایج، بیانگر تفاوت معنادار (p<0/01) میانگین بیان 222-miRNA وAMH در افراد بیمار قبل از درمان نسبت به 3ماه بعد از درمان میباشد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که افزایش AMH با کاهش بیان 222-miRNA ارتباط مستقیم دارد p<0/01)).
نتیجهگیری: مطابق با نتایج مطالعه حاضر می توان جهت کنترل بهتر عوارض احتمالی دارو، احتمالاً تعویض به موقع دارو و همچنین تشخیص زود هنگام PCOs (علائم شبه PCOs)، از ارزیابی تغییرات بیان 222-miRNA هم زمان با سنجش AMHاستفاده کرد.
نوع مطالعه:
کارآزمایی بالینی |
موضوع مقاله:
ژنتیک دریافت: 1398/5/7 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1400/10/10