دوره 27، شماره 6 - ( شهریور 1398 )                   جلد 27 شماره 6 صفحات 1685-1677 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afzali S, Doosti A, Heidari M, Babaei N, Keshavarz P. Change in the Expression of BAK، FAS، BAX، TNF-A، BCL-2 and Survivin Apoptosis Genes of the Human Breast Adenocarcinoma Cells (MCF-7) by Staphylococcal Enterotoxin B. JSSU 2019; 27 (6) :1677-1685
افضلی سارا، دوستی عباس، حیدری منصور، بابایی ناهید، کشاورز پروانه. تغییر بیان ژن های آپوپتوزی BAK، FAS، BAX، TNF-a، BCL-2 و Survivin در سلول های آدنوکارسینومای پستان انسان (MCF-7) به وسیله انتروتوکسین B استافیلوکوکی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (6) :1677-1685

مقدمه: سرطان سینه یکی از شایع­ترین بدخیمی­ها در میان زنان می­باشد. مبتلایان به این عارضه در نتیجه‌ استفاده از راهکارهای درمانی دارای پاسخ به درمان ضعیفی هستند و عود مجدد در میان آن‌ها به فراوانی دیده می‌شود. در این مطالعه اثر انتروتوکسین B استافیلوکوکی بر بیان ژن­های BAK، FAS، BAX، TNF-a، BCL-2 و Survivin در سلول­های آدنوکارسینومای پستان انسان (MCF-7) مورد بررسی قرار گرفت. انتروتوکسین B استافیلوکوکی عضو توانمندی از خانواده سموم استافیلوکوکوس اورئوس می­باشد که به عنوان یک عامل ضد سرطان با توانایی انهدام سلول­های سرطانی شناخته می­شود.
روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی در مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انجام شد. سلول­های رده  MCF-7با استفاده از معرف لیپوفکتامین 2000، به‌وسیله‌ پلاسمیدهای pcDNA3.1(+)-seb (نوترکیب) و pcDNA3.1(+) (غیرنوترکیب) ترانسفورم شدند و با کشت در محیط انتخابی RPMI-1640 محتوی600 μg/mL  آنتی‌بیوتیک G418 انتخاب گردیدند. سپس میزان بیان ژن­های BAK، FAS، BAX، TNF-a، BCL-2، Survivin در سلول­های ترانسفکت شده از طریق آنالیز Real Time-PCR مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز آماری با استفاده از آزمون تی- استیودنت از طریق نرم‌افزار SPSS Inc., Chicago, IL; Version 16 و هم‌چنین برنامه Excel مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که، انتروتوکسین B استافیلوکوکی به‌طور قابل‌توجهی بیان ژن­های آپوپتوزی را در سلول­های رده MCF-7 تغییر می­دهد. در حالیکه افزایش بیان معنی­داری برای ژن­های BAK، FAS، BAX، TNF-a، مشاهده گردید، بیان ژن­های BCL-2، Survivin به‌طور معنی­داری کاهش را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. (032/P=)
نتیجه‌گیری: انتروتوکسین B استافیلوکوکی دارای اثر مهاری بر رشد، تکثیر و تهاجم سلول­های آدنوکارسینومای پستان از طریق تغییر بیان ژن­های دخیل در مسیر آپوپتوز می­باشد. لذا به نظر می­رسد زمینه تحقیقاتی مناسبی برای بهره برداری از این سم در کنترل و درمان آدنوکارسینومای پستان انسان وجود داشته باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1398/3/1 | پذیرش: 1398/5/1 | انتشار: 1398/7/28