دوره 30، شماره 9 - ( آذر 1401 )                   جلد 30 شماره 9 صفحات 5247-5236 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ranjbar N, Marandi S M, Namayandeh S M, Mirhosseini J, Ghanbery M. Comparison of Different Time Course of Concurrent Training on Lipid Profile and Total Antioxidant in Cardiac Patients. JSSU 2022; 30 (9) :5236-5247
رنجبر نجمه، مرندی سید محمد، نماینده سیده مهدیه، میرحسینی سیدجلیل، قنبری مهدیه. مقایسه دوره زمانی مختلف تمرین ترکیبی بر پروفایل لیپیدی و آنتی‌اکسیدان تام بیماران قلبی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1401; 30 (9) :5236-5247

مقدمه: استرس اکسداتیو در پاتوژنز بسیاری از بیماری‌ها از جمله آترواسکلروز دخالت دارد. شرایط پروفایل لیپیدی، استرس اکسیداتیو و عدم تعادل آنتی‌اکسیدان نقش عمده‌ای در توسعه بیماری دارد. هدف مطالعه حاضر مقایسه دوره زمانی مختلف تمرین ترکیبی بر پرفایل لیپیدی و ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام بیماران قلبی بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی و هدفمند است. 20 بیمار مرد با میانگین سنی 9/75±56 سال به صورت داوطلبانه در دو گروه کنترل و تمرین ترکیبی قرار گرفتند. گروه تمرین ترکیبی به مدت هشت و سه روز در هفته تمرینات هوازی و مقاومتی انجام دادند. تمرینات هوازی به مدت20-15 دقیقه و با شدت80-50 درصد ضربان قلب حداکثر و برنامه تمرین مقاومتی شامل سه حرکت اندام فوقانی و دو حرکت اندام تحتانی با سه ست و10 تکرار انجام شد. نمونه¬های خونی قبل و پس از چهار و هشت هفته اخذ و مقادیر پروفایل لیپیدی و ظرفیت آنتی¬اکسیدانی تام اندازه‌گیری شدند. داده‌های آماری با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه‌گیری مکرر توسط نرم‌افزارversion 16   SPSSتجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: تمرین ترکیبی منجر به کاهش تغییرات معنی‌دار LDL(low density lipoprotein)، کلسترول و تری‌گلیسرید بعد از چهار و هشت هفته شده است و همچنین موجب افزایش سطح معنی‌دار high density lipoprotein))HDL گردیده است. تمرین ترکیبی بر میزان آنتی‌اکسیدان‌تام بعد هشت هفته هم اثر معنی‌داری داشته است (0/05>P).
نتیجه‌گیری: باتوجه به یافته‌های تحقیق می‌توان نتیجه گرفت که با هشت هفته تمرین ترکیبی تفاوت معنی‌داری در سطوح  پروفایل لیپیدی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام بیماران قلبی ایجاد می‌شود.

متن کامل [PDF 778 kb]   (251 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (292 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1397/12/14 | پذیرش: 1398/6/16 | انتشار: 1401/9/15