مقدمه: برای انجام یک ترمیم مناسب، بایستی به رعایت چهارچوب اصول دندانپزشکی ترمیمی مبادرت ورزید. بدون در نظر گرفتن این معیارها، شکست زودرس ترمیم، از بین رفتن یکپارچگی تاج، پوسیدگیهای ثانویه محتمل است. مطالعه اخیر با هدف بررسی کلینیکی ترمیمهای کامپوزیت انجام شده در بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد در سالهای 1395-1393 انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه که از نوع توصیفی- مقطعی است، 200 ترمیم کامپوزیت انجام شده در دانشکده دندانپزشکی یزد از طریق معاینه کلینیکی و همچنین از طریق تکمیل پرسشنامه توسط بیمار بررسی شدند. نتایج بهدست آمده از طریق آمار توصیفی کای دو و آزمون دقیق فیشر با استفاده از نرمافزار آماری SPSS Inc., Chicago, IL; Version 16 مورد ارزیابی قرارگرفت. (سطح اطمینان 95% و خطای برآورد 5%).
نتایج: بهطور کلی، 5% از ترمیمها، کاملا بدون نقص بودند و بهعنوان ترمیمهای موفق، در نظر گرفته شدند. 12% از ترمیمها، در معاینه بالینی شکست خورده بودند. عمدهترین دلیل شکست خوردن این ترمیمها، پوسیدگی ثانویه بههمراه پالپیت برگشتناپذیر بود. و درنهایت 83% از ترمیمها، دارای نقص ولی همچنان دارای عملکرد بودند.
نتیجهگیری: ترمیمهای کامپوزیت انجام شده توسط دانشجویان در بخش ترمیمی دانشکده در حد قابلقبولی میباشد ( 05/(P>.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |