دوره 27، شماره 4 - ( تیر 1398 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 1504-1496 | برگشت به فهرست نسخه ها

Halvani N, Bahrololoomi Z, Sarchami A, Zarebidoki F. Evaluating Knowledge, Attitude and Practice of General Dentists in Yazd about Fissure Sealant in 1396. JSSU 2019; 27 (4) :1496-1504
حلوانی نیلوفر، بحرالعلومی زهرا، سرچمی علی، زارع بیدکی فاطمه. بررسی آگاهی،نگرش و عملکرد دندانپزشکان عمومی شهر یزد در مورد فیشورسیلانت در سال 1396. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (4) :1496-1504

مقدمه: فیشورسلانت یکی از مهم‌ترین و موثرترین تکنیک‌های پیشگیری از پوسیدگی است که داشتن اطلاعات صحیح و دستورالعمل‌های لازم از مهم‌ترین عوامل موفقیت درمان می‌باشد. بدین علت دراین مطالعه دانش، نگرش و عملکرد دندان‌پزشکان عمومی درخصوص فیشورسیلانت در شهر یزد درسال 1395 مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی که به‌وسیله پرسش‌نامه انجام شد، 140 نفر از دندانپزشکان عمومی شهر یزد بررسی شدند. پرسش‌نامه شامل اطلاعات دموگرافیک، 9 پرسش سطح آگاهی راجع به موضوع فیشورسیلانت، 4پرسش راجع به نگرش افراد و 7پرسش در مورد عملکرد آن‌ها بود. پرسش‌نامه‌ها به‌وسیله افراد مورد مطالعه کامل شد. پس از جمع‌آوری، اطلاعات به‌وسیله نرم‌افزارSPSS Inc., Chicago, IL; version 18 و آزمون‌های آماری  ANOVAو T-test بررسی گردید..
نتایج:نتایج مطالعه نشان دادکه اکثریت افراد دارای سطح آگاهی(72‏/85 %) خوب و سطح نگرش (14‏/77 %) و عملکرد (85%) متوسط می‌باشند. تفاوت آماری معنی‌داری درسطح آگاهی (004‏/0=P-value) و عملکرد (0001/0>P-value) با توجه به متغیر‌های گروه سنی و سابقه‌کار مشاهده گردید، ولی تفاوت معنی‌داری در سطح نگرش (98‏/0=P-value) دیده نشد.
نتیجه‌گیری:طبق نتایج به‌نظر می‌رسد آگاهی دندانپزشکان یزد در بیشتر موارد در حد خوب می‌باشد ولی با این حال نگرش و عملکرد آن‌ها در حد متوسط و در بعضی موارد با وجود داشتن آگاهی خوب، ضعیف می‌باشد، که می‌تواند نشان‌دهنده همراه‌نبودن با اطلاعات روز و منابع جدید باشد و این امر لزوم آموزش منابع جدید در دوره‌های بازآموزی با تاکید بر نقاط ضعف عملکردی و آگاهی دندانپزشکان را نشان می‌دهد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1397/4/16 | پذیرش: 1397/9/18 | انتشار: 1398/5/28