دوره 27، شماره 10 - ( دی 1398 )                   جلد 27 شماره 10 صفحات 1967-1953 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ashegh Moalla M, Mahmoodi , M, Tabatabaee M. Evaluation of Biocompatibility and Release Profile of Ginger Extract Loaded Hyaluronic Acid Nanocapsules for Medical Applications. JSSU 2020; 27 (10) :1953-1967
عاشق معلی مرجان، محمودی محبوبه، طباطبایی معصومه. بررسی زیست سازگاری و پروفایل رهایش عصاره زنجبیل بارگذاری شده در نانوکپسول‌های هیالورونیک اسید برای کاربرد در پزشکی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (10) :1953-1967

مقدمه: زنجبیل در طب سنتی به عنوان داروی گیاهی تسکین‌دهنده درد و ضد‌التهاب استفاده می‌شود، و‌لی کاربرد آن به صورت سنتی با چالش‌های جدی مواجه است. یکی از راه‌های غلبه بر این مشکلات، بارگذاری عصاره زنجبیل در حامل‌های پلیمری می‌باشد. هدف این پژوهش، مشخصه‌یابی و بررسی میزان رهایش عصاره زنجبیل در نانوکپسول‌های هیالورنیک اسید برای کاربرد در پزشکی می باشد.
روش بررسی: در این تحقیق کاربردی، عصاره زنجبیل به‌عنوان داروی تسکین‌دهنده درد در نانوکپسول‌های هیالورونیک‌اسید با روش امولسیون بارگذاری گردید. مورفولوژی سطح، اندازه ذرات و بار سطحی، زبری سطح و گروه‌های عاملی موجود بر روی سطح نمونه‌ها به ترتیب با میکروسکوپ الکترونی نشر میدانی (FESEM)، روش تفرق دینامیکی نور(DLS)، میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) و طیف‌نگاری مادون‌قرمز تبدیل فوریه (FTIR) ارزیابی شد. هم‌چنین پایداری و رهایش زنجبیل از نانو‌کپسول‌ها با روش DLS و HPLC بررسی گردید. میزان زنده مانی سلول‌های فیبروبلاست در کنار نانو‌کپسول‌های حاوی عصاره زنجبیل با روش MTT ارزیابی گردید. داده‌ها به‌وسیله نرم‌افزار SPSS Inc, Chicago, IL; Version 16 آنالیز شدند. مقایسه آماری داده‌های بهدست آمده توسط روش t-student در مقدار معنی‌دار 05/0P< انجام شد.
نتایج: میزان بارگذاری عصاره زنجبیل در نانوکپسول‌ها (EE%) 74% و متوسط قطر ذرات و بار سطحی نمونه‌ها به‌ترتیب nm431و mV10- محاسبه گردید. میزان بار سطحی منفی نمونه‌ها نشان‌دهنده پایداری حامل‌ها و عدم تجمع آن‌ها می‌باشد. هم‌چنین مورفولوژی سطح نانو‌کپسول‌ها به‌صورت ذرات نسبتاً کروی مشاهده گردید. نتایج آزمون In vitro حاکی از ۹۵٪رشد و تکثیر سلول‌های فیبروبلاست در کنار نمونه‌ها در مقایسه با نمونه کنترل (05/0P<) بود.
نتیجه‌گیری: نانوکپسول های هیالورونیک‌اسید پتانسیل بالایی برای رهایش عصاره زنجبیل در محل التهاب و درد دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1397/4/7 | پذیرش: 1397/8/26 | انتشار: 1398/12/3