دوره 26، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 26 شماره 9 صفحات 805-796 | برگشت به فهرست نسخه ها

banitalebi F, Reiisi S. Evaluation of the expression level of miR-140-5p in MS patients’ comparison with healthy controls and their association with clinical factors . JSSU 2018; 26 (9) :796-805
بنی طالبی دهکردی فریبا، رئیسی سمیه. بررسی میزان سطح بیانی miR-140-5p در بیماران مبتلا به MS در مقایسه با افراد کنترل سالم و همراهی آن با فاکتورهای بالینی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (9) :796-805

مقدمه: مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک اختلال التهابی مزمن سیستم عصبی مرکزی می باشد. اتیولوژی مسبب MS به طور کامل مشخص نشده است و در عین حال بعضی اختلالات نورولوژیکی وجود دارند که دارای تظاهرات فنوتیپی مشابه با MS می باشند. بنابراین، یک روش تشخیصی مطمئن و در دسترس برای تشخیص افتراقی ضروری می باشد. استفاده از بیومارکرهای جدید برای تشخیص سریعتر و انتخاب درمان موثرتر یکی از دغدغه های اصلی در این زمینه می باشد. تعدادی از مطالعات اثر miR-140-5p بر روی تکوین سلول های T را نشان داده اند. بنابراین برای تعیین نقش آن در MS، این مطالعه برای بررسی سطح بیان آن در نمونه های MS و ارتباط آن با فاکتورهای بالینی هدایت شده است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی سطح بیان miR-140-5p 40 نمونه بیمار MS و 40 فرد کنترل سالم توسط روش qPCR مورد بررسی قرار گرفت. به دنبال استخراج RNA تام، بررسی بیان توسط پرایمرهای اختصاصی miRNA به صورت ساقه- حلقه انجام شده و سپس آنالیز آماری برای مشخص شدن معناداری صورت گرفت. در مرحله بعدی ارتباط فاکتورهای بالینی با میزان بیان miRNA توسط نرم‌افزار  spss16و آنالیز‌های آماری test T و ANOVA سنجیده شد.
نتایج: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که میزان میانگین بیان نسبی miR-140-5p در نمونه های بیمار نسبت به نمونه های سالم با کاهش بیان همراه بوده است (001/0>P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه، کاهش بیان miR-140-5p در بیماری MS با پاتوژنز بیماری همراه می‌باشد، به صورتی که کاهش در بیان آن با افزایش ناتوانی همراه است. اگرچه بررسی‌های بیشتر در این مورد که miRNA به عنوان بیومارکر تشخیصی و یا هدف  درمانی باشد نیاز است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1397/3/30 | پذیرش: 1397/5/13 | انتشار: 1397/12/11