دوره 27، شماره 1 - ( فروردین 1398 )                   جلد 27 شماره 1 صفحات 1186-1175 | برگشت به فهرست نسخه ها

zare shehneh M, kalantar S M, Sheikhha M H, asri kojabad A, Haghiralsadat B F. Study of anti-cancer effects of Curcumin; formulation of Curcumin-loaded nano carrier and its toxicity effect on MCF-7 Cell line.. JSSU 2019; 27 (1) :1175-1186
زارع شحنه مسعود، کلانتر سیدمهدی، شیخها محمدحسن، عصری کجاباد امیر، حقیرالسادات بی بی فاطمه. بررسی اثرات ضد سرطانی کورکومین: ساخت نانوحامل‌های لیپیدی حاوی کورکومین و بررسی سمیت آن بر رده سلولی MCF-7 سرطان سینه. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (1) :1175-1186

مقدمه: فناوری نانو همواره به‌دنبال ارائه راه‌کارهای نوینی جهت رسانش اثربخش داروهای شیمی‌درمانی به سلول های سرطانی است تا بدین وسیله کیفیت درمان سرطان را افزایش داده و عوارض جانبی شیمی‌درمانی را کاهش دهد. در این پژوهش، فرمولاسیون های لیپیدی مختلفی از نانولیپوزوم های حاوی کورکومین به‌روش لایه نازک به‌منظور بررسی اثرات ضد سرطانی کورکومین اثر‌گذاری بر رده سلولی MCF-7، مورد ارزیابی فیزیک- شیمیایی قرار گرفت.
روش بررسی: این پژوهش مطالعه توصیفی- تحلیلی است. به روش فیلم نازک، سامانههای لیپونیوزومی با فرمولاسیون های مختلف و با استفاده از Span60، SPC و کلسترول تهیه شد. داروی کورکومین درون لیپوزوم بارگذاری شد. سپس فرمولاسیون نهایی انتخاب و پگیلاسیون صورت گرفت. فرمولاسیون بهینه با استفاده از دستگاه‌های DLS، FT-IR، Fe-SEM و SEM بررسی شد. آنالیز آماری با نرم‌افزار Prism6 انجام گرفت.
نتایج: اندازه، پتانسیل زتا و راندمان انکپسولاسیون نانوسامانه بهینه به ترتیب nm9/63، mV47/41-  و 58/95 درصد است. هم چنین این ساماندهی حامل دارو در شرایط سلول نرمال و سرطانی، آهسته رهش بوده است. موفولوژی ذرات کروی و دارو به خوبی درون نانوسامانه انکپسوله شده است. بررسی عملکرد سلولی نانوسامانه حکایت از افزایش سمیت کورکومین کپسوله شده نسبت به کورکومین آزاد در غلظت‌های مشابه بر رده سلولی MCF-7 دارد.
نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان می دهد که نانوسامانه بهینه لیپونیوزومی دارای کورکومین با برخورداری از ویژگی های مناسب فیزیک- شیمیایی، بهبود سمیت دارو در شرایط سلول سرطانی و افزایش پایداری دارو، می تواند حامل مناسبی جهت رسانش دارو به سلول های سرطان پستان باشد.
واژه‌های کلیدی: لیپیوزوم، کورکومین، سرطان_سینه، MCF7.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: خون و سرطان
دریافت: 1397/3/7 | پذیرش: 1397/4/2 | انتشار: 1398/2/23