دوره 27، شماره 2 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 1289-1280 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norozi- Hafshejani M, Tavalaee M, Nasr- Esfahani M H. Evaluation of comparison of clinical outcome treated oocyte with ionomycin and strontium chloride in infertile couple with previous failed in vitro fertilization . JSSU 2019; 27 (2) :1280-1289
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4565-fa.html
نوروزی-هفشجانی مرضیه، تولایی مرضیه، نصر اصفهانی محمد حسین. ارزیابی مقایسه نتایج کلینیکی تخمک های تیمار شده با یونومایسین و کلرید استرانسیوم در زوجین نابارور با شکست قبلی ICSI. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (2) :1280-1289

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4565-fa.html


چکیده:   (2868 مشاهده)
مقدمه: عوامل متعددی در شکست لقاح پس از تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسمی (ICSI) دخیل است که می‌توان به فاکتورهای اسپرمی یا تخمکی و یا هر دو اشاره نمود. شکست در فعال شدن تخمک، مهم‌ترین عامل شکست لقاح بعد از ICSI در نظر گرفته شده است. برای غلبه بر این نقص، تکنیک فعال‌سازی مصنوعی تخمک (AOA)  پس ازICSI  معرفی شده است. معمولاً یونومایسین و کلرید استرانسیوم به‌عنوان کارآیی‌ترین عوامل فعال‌سازی تخمک در کلینیک استفاده می‌شود. در این مطالعه، برای اولین بار، نتایج کلینیکی یونومایسین و کلرید استرانسیوم در تخمک‌های خواهری زوج‌هایی که قبلاً با شکست لقاح پس از ICSI مواجه بودند، مقایسه شد.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 14 زوج با فاکتور ناباروری مردانه و شکست قبلی در لقاح پس از ICSI، وارد این مطالعه شدند. تخمک‌های همسرشان به دو گروه تقسیم شدند. نیمی از تخمک‌ها با یونومایسین و نیمی دیگر با کلرید‌استرانسیوم تیمار شدند. سپس میزان لقاح پس از ICSI، کیفیت جنین و وضعیت حاملگی در این گروه‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و آزمون های آماری Paired sample t-test و chi-square مقایسه گردید.
نتایج: میزان لقاح درتخمک‌هایی که با استفاده از کلرید استرانسیوم فعال‌سازی شده بودند به‌طور معنی‌داری بیشتر از تخمک‌های فعال‌سازی شده با یونومایسین بود (0001/0P<). اگرچه میزان حاملگی در گروه کلرید استرانسیوم به‌طور غیرمعنی‌داری بالاتر از گروه یونومایسین بود  (387/0P=)، ولی میزان کیفیت جنین (924/0P=) بین دو گروه مشابه بود.
نتیجه‌گیری: در افراد با شکست قبلی لقاح پس از ICSI، استفاده از کلرید‌استرانسیوم جهت فعال‌سازی مصنوعی تخمک، پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 1050 kb]   (761 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1397/3/2 | پذیرش: 1397/6/17 | انتشار: 1398/3/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb