دوره 27، شماره 7 - ( مهر 1398 )                   جلد 27 شماره 7 صفحات 1763-1753 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourhabib A, Fotokian Z. Effects of Aerobic and Resistance Exercise Program on Physical Adaptation in the Elderly Men Patients with Heart Failure. JSSU 2019; 27 (7) :1753-1763
پورحبیب علی، فتوکیان زهرا. تأثیر ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی بر سازگاری جسمی سالمندان مرد مبتلا به نارسایی قلبی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (7) :1753-1763

مقدمه: کاهش توان جسمی ناشی از نارسایی قلبی در سالمندان مبتلا، باعث محدودیت آنان در انجام فعالیت‌های زندگی روزانه می‌شود. ورزش بعنوان مداخله غیر دارویی جهت بهبود عملکرد جسمی، معمولا توصیه نمی‌شود. مطالعه حاضر باهدف «تعیین تأثیر ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی بر سازگاری جسمی سالمندان مرد مبتلا به نارسایی قلبی» انجام شد.
روش بررسی: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه سالمندان مرد مبتلا‌به نارسایی قلبی کلاس دو و سه می‌باشد. 60 سالمند با تخصیص تصادفی به روش بلوک‌بندی وارد یکی از گروه های آزمون و کنترل شدند. محیط پژوهش، بخش اکوکاردیوگرافی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر بود. در گروه آزمون، ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی به‌مدت 3 ماه اجرا شد. سازگاری جسمی در چهار مرحله  قبل، 1، 2 و 3 ماه بعد از اتمام مداخله، اندازه گیری و نتایج در گروه مورد مقایسه قرار گرفت. نمرات سازگاری  با استفاده از آمار توصیفی و تست های تعقیبی مانند t مستقل و زوجی، ANOVA تکراری و Bonferoni محاسبه شد.
نتایج: نتایج، اختلاف معنادار آماری بین میانگین نمرات مسافت طی شده در 6 دقیقه در 4 نقطه زمانی بین دو گروه نشان داد (001/0P<). بر اساس نتایج، ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی باعث بهبود سازگاری جسمی سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی می‌شود (05/0P<).
نتیجه‌گیری: انجام ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی، با افزایش توان جسمی جهت انجام کارهای روزانه سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی به ارتقاء سازگاری جسمی آنان کمک می‌کند.
واژه‌های کلیدی: ورزش ایروبیک، ورزش مقاومتی، نارسایی قلبی، سازگاری جسمی، سالمندی

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب