دوره 28، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 28 شماره 8 صفحات 2950-2934 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zirak Hassan Kiadeh S, Ghaee A, Mohammadnejad Arough J, Mashak A. Synthesis and Study of Lidocaine Hydrochloride from Polymeric Film as a Wound Dressing. JSSU 2020; 28 (8) :2934-2950
زیرک حسن‌کیاده شهرزاد، غایی آزاده، محمد‌نژاد آروق جواد، مشاک آرزو. ساخت و بررسی رهایش لیدوکایین هیدروکلراید از فیلم پلیمری به‌عنوان زخم پوش. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1399; 28 (8) :2934-2950

مقدمه: در میان مواد حامل با قابلیت رهایش کنترل شده دارو، زروژل‌های سیلیکایی برای بارگذاری و رهایش ثابت دارو در دراز ‌مدت، مورد توجه قرار گرفته‌اند. این زروژل‌ها از طریق تکنولوژی سل ژل و با استفاده از آغازگر سیلیکا سنتز می‌شوند. یکی از آغازگرهای رایج، تترا اورتوسیلیکات (TEOS) است.
روش بررسی: این مطالعه، یک مطالعه پایه‌ای تجربی است، که در آن خواص زروژل‌های سیلیکایی پس از افزودن کیتوسان به آن‌ها، شامل مورفولوژی، مساحت سطحی، توپوگرافی و رفتار مکانیکی بررسی شدند. سپس، درون زروژل‌های هیبرید کیتوسان- سیلیکا، داروی لیدوکایین هیدروکلراید بارگذاری شده و رفتار رهایش دارو از آن‌ها ارزیابی و با زروژل‌های سیلیکایی خالص مقایسه شد. هم‌چنین، پیوند کوالانسی بین زنجیره‌های کیتوسان و شبکه سیلیکا به‌کمک آزمون FTIR تایید شد و برای بررسی سمیت سلولی نمونه‌های نهایی، آزمون MTT انجام شد.
نتایج: منحنی رهایش زروژل‌های هیبریدی دو فازی بودند و نرخ رهایش تجمعی از آن‌ها تقریباً 71 درصد بود. حضور کیتوسان اثر رهایش انفجاری و نرخ رهایش را کاهش، اما مدت زمان دوره رهایش دارو را در مقایسه با زروژل سیلیکایی افزایش داده است. هم‌چنین ترکیب کیتوسان و TEOS ازدیاد طول کششی را افزایش داده و اندازه ابعاد تخلخل‌های زروژل‌های بر پایه TEOS را می‌کاهد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه برون‌تنی نشان داد که روش سل ژل برای به دام انداختن داروی لیدوکایین هیدروکلراید درون تخلخل‌های زروژل‌ها و رهایش کنترل شده آن، موثر است. هم‌چنین استفاده همزمان از کیتوسان و TEOS خواص مکانیکی فیلم‌های زیست‌سازگار حاصل را بهبود داد. بنابراین، این مطالعه نشان داد که استفاده از مواد آلی- غیرآلی به‌عنوان پوشش یا فیلم‌های نازک در کاربردهای زیست‌پزشکی همچون رهایش دارو مفید خواهد بود.
متن کامل [PDF 1342 kb]   (724 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2106 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1396/8/20 | پذیرش: 1397/2/22 | انتشار: 1399/8/10