مقدمه: در پژوهش حاضر فرمولاسیونهای متفاوتی از لیپوزوم کاتیونی با استفاده از لیپیدهای کاتیونی مختلف به منظور بررسی خواص فیزیکی وشیمیایی، توانایی به دام انداختن miRNA و میزان سمیت سلولی جهت کاربرد در ژندرمانی طراحی و سنتز گردید.
روش بررسی: برای انجام این مطالعه با استفاده از لیپیدهای کاتیونی DOTAP، DOTMA، DOAB و DDAB به همراه مقادیر مختلف فسفولیپید DPPC، Cholesterolو DSPE-mPEG فرمولاسیونهای لیپوزوم کاتیونی F1-F4 سنتز شدند. سپس نانوذرات تهیهشده از جهت شارژ سطحی و سایز ذرات، شاخص پراکندگی، سمیت سلولی 48 و 72ساعته در دو رده سلولی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین لیپوزومهای کاتیونی سنتز شده از نظر توانایی به دام انداختن miRNA با استفاده از تست ژل الکتروفورز مقایسه شدند.
نتایج: فرمولاسیونها به صورت یکپارچه بوده و میانگین قطر ذرات در لیپوزومهای کاتیونی دارای DOTAP از سایر فرمولها کمتر و شارژ سطحی آنها از سایر فرمولاسیونها بیشتر بود. در بین 4 فرمول سنتز شده لیپوزومهای حاوی DOTAP تقریباً فاقد سمیت قابل ملاحظهای بودند. قابلیت لیپوزومهای حاوی DOTAP در به دام انداختن miRNA بیشتر بود.
نتیجه گیری: لیپوزومهای کاتیونی بر پایهی DOTAP میتوانند به طور مؤثری در فرآیند ژندرمانی خصوصاً جهت انتقال miRNA به عنوان یک عامل درمانی نوین به ویژه در درمان انواع سرطان مورد استفاده واقع شوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
زیست شناسی دریافت: 1396/5/30 | پذیرش: 1396/6/25 | انتشار: 1396/8/3