دوره 25، شماره 6 - ( شهریور 1396 )                   جلد 25 شماره 6 صفحات 456-444 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nikoonahad Lotfabadi N, Mohseni Kouchesfehani H, Sheikhha M H, Kalantar S M. Evaluation and comparison of physicochemical properties, cytotoxicity and the ability of miRNA loading of different cationic liposomes for gene therapy application. JSSU 2017; 25 (6) :444-456
نیکونهاد لطف آبادی نرگس، محسنی کوچصفهانی هما، شیخها محمدحسن، کلانتر سید مهدی. ارزیابی و مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی، سمیت سلولی و توانایی بارگذاری miRNA درلیپوزوم‌‌های کاتیونی متفاوت به منظور کاربرد در ژن‌درمانی . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (6) :444-456

مقدمه: در پژوهش حاضر فرمولاسیون‌های متفاوتی از لیپوزوم کاتیونی با استفاده از لیپید‌های کاتیونی مختلف به منظور بررسی خواص فیزیکی وشیمیایی، توانایی به دام انداختن miRNA و میزان سمیت سلولی جهت کاربرد در ژن‌درمانی طراحی و سنتز گردید.
روش بررسی: برای انجام این مطالعه با استفاده از لیپید‌های کاتیونی DOTAP، DOTMA، DOAB و DDAB به همراه مقادیر مختلف فسفولیپید DPPC، Cholesterolو DSPE-mPEG فرمولاسیون‌های لیپوزوم کاتیونی F1-F4 سنتز شدند. سپس نانوذرات تهیه‌شده از جهت شارژ سطحی و سایز ذرات، شاخص پراکندگی، سمیت سلولی 48 و 72ساعته در دو رده سلولی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین لیپوزوم‌های کاتیونی سنتز شده از نظر توانایی به دام انداختن miRNA با استفاده از تست ژل الکتروفورز مقایسه شدند.
نتایج: فرمولاسیون­‌ها به صورت یکپارچه بوده و میانگین قطر ذرات در لیپوزوم‌های کاتیونی دارای DOTAP از سایر فرمول‌ها کمتر و شارژ سطحی آن‌ها از سایر فرمولاسیون‌ها بیشتر بود. در بین 4 فرمول سنتز شده لیپوزوم‌های حاوی DOTAP تقریباً فاقد سمیت قابل ملاحظه­ای بودند. قابلیت لیپوزوم‌های حاوی DOTAP در به دام انداختن miRNA بیشتر بود.
نتیجه‏ گیری: لیپوزوم‌های کاتیونی بر پایه­ی DOTAP می­توانند به طور مؤثری در فرآیند ژن‌درمانی خصوصاً جهت انتقال miRNA به عنوان یک عامل درمانی نوین به ویژه در درمان انواع سرطان مورد استفاده واقع شوند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زیست شناسی
دریافت: 1396/5/30 | پذیرش: 1396/6/25 | انتشار: 1396/8/3