دوره 25، شماره 11 - ( بهمن 1396 )                   جلد 25 شماره 11 صفحات 886-878 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barati H, Mohammadi M, Khosroabadi A A, Barati M, Lotfi M H, Tajfirouz A A. The effect of climate and weather on the epidemiology of leishmaniasis in the city of Yazd (an ecological study) . JSSU 2018; 25 (11) :878-886
براتی حدیث، محمدی مسعود، خسروآبادی علی اصغر، براتی محمد، لطفی محمد حسن، تاج فیروز علی اکبر. بررسی تاثیرات اقلیم و آب و هوا بر اپیدمیولوژی لیشمانیوز در شهرستان یزد (یک مطالعه اکولوژیک). مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (11) :878-886

مقدمه: لیشمانیوز در ایران به عنوان یک معضل بزرگ بهداشتی مطرح بوده و بار اقتصادی سنگینی بر جوامع وارد می‌سازد، لذا هدف این مطالعه بررسی تاثیرات اقلیم در شیوع و ابتلا به لیشمانیوز در شهرستان یزد می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع اکولوژی (توصیفی) بوده و اطلاعات آن در طی سالهای 92-1383 از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد به تفکیک سن و جنس و به صورت ماهانه و اطلاعات مربوط به عوامل اقلیمی به صورت ماهانه و سالانه شامل دما، رطوبت نسبی هوا، بارش از اداره کل هواشناسی شهرستان یزد تهیه شد، اطلاعات وارد نرم افزار SPSS 16 شده و از طریق آمار توصیفی، همبستگی اسپیرمن و تأخیر زمانی تجزیه و تحلیل شده و به بررسی ارتباط و همبستگی بین عناصراقلیمی و بروز لیشمانیوز پوستی در شهرستان یزد پرداخته شد.
نتایج: بر اساس یافته‌های حاصل از این مطالعه بیشترین موارد گزارش شده لیشمانیوز در مردان گروه سنی 11 تا 30 سال با 561 مورد (9/69 %)، و در زنان در گروه سنی 71 سال و بالاتر با 41 مورد (1/66 %) بوده و بیشترین روند صعودی در بین سالهای 83 تا 84 و 88 تا 91 و در ماه مهر بوده است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که میزان بروز بیماری از نظر اقلیمی با رطوبت نسبی و بارش ارتباط نسبتا قوی و مثبت دارد که می‌تواند در زمینه سیاستگزاری‌های سلامت در این استان راهنمای سیاستگزاران باشد تا اقدامات پیشگیری را کنترل شده و موثرتر نماید.
متن کامل [PDF 907 kb]   (2022 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1396/5/29 | پذیرش: 1396/9/11 | انتشار: 1396/12/19