Azizi M, Yazdian F, Maghdoudi A, Ghaderi L, hagirosadat F. Improvement in curcumin application for preventing dental caries by embeding in nanoparticles. JSSU 2019; 27 (3) :1327-1345
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4291-fa.html
عزیزی مرضیه، یزدیان فاطمه، مقصودی امیر، قادری لیلا، حقیرالسادات فاطمه. ارتقاء عملکرد کارکامین در جلوگیری از پوسیدگی دندانی با استفاده از بارگذاری در نانوذرات. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1398; 27 (3) :1327-1345
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-4291-fa.html
چکیده: (3064 مشاهده)
مقدمه: : هدف از این تحقیق ارتقا خواص کارکامین جهت به کارگیری در بهداشت دندان میباشد. بدین منظور نانوسامانههای نشاسته حاوی کارکامین جهت ارتقاء خصوصیات اتصالی و برهمکنش با مینای دندان از یک سو و اثربخشی بهینه ضداسترپتوکوکوس موتانس از سوی دیگر ساخته شد.
روش بررسی: نوع مطالعه پژوهش آزمایشگاهی است. روش سنتز نانوذرات با روش ترسیب و ژلسازی یونی بود. مشخصه یابی نمونهها با میکروسکوپ الکترونی روبشی، پخش نور پویا و همچنین پتانسیل زتا بود. سپس آزمایشهای MIC بهمنظور بررسی عملکرد نانوذرات حاوی کارکامین بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس مورد مطالعه قرار گرفت. میزان جذب نانوذرات حاوی دارو بر روی هیدروکسی آپاتیت بررسی گردید و در انتها رهایش دارو از نانوسامانه نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: قطر متوسط ذرات 1/61 نانومتر و پتانسیل زتای این نانوذرات 7/14- میلیولت بود. میزان بارگذاری در نانوذرات نیز برابر با 59/24 درصد بود که از طریق قرائت جذب نوری و از روی منحنی استاندارد کارکامین محاسبه شد. حداقل غلظت مهار کننده (MIC) علیه استرپتوکوکوس موتانس برای نانوذرات نشاسته و کارکامین خالص به ترتیب برابر با 204/0 و 438/0 میلیگرم بر میلیلیتر بود. هم چنین مشخص شد که نانوذرات نشاسته دارای اثر بازدارندگی از تولید بیوفیلم باکتری نیز میباشند.
نتیجهگیری: نانوسامانههای نشاسته حاوی کارکامین باعث ارتقاء خصوصیات اتصالی و برهمکنش با مینای دندان شده و از پوسیدگی دندانی ناشی از استرپتوکوکوسموتانس جلوگیری می کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر دریافت: 1396/5/26 | پذیرش: 1396/11/21 | انتشار: 1398/4/24