دوره 25، شماره 8 - ( آبان 1396 )                   جلد 25 شماره 8 صفحات 680-670 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dadakhani S, Pazhang Y, Imani M. Anti-proliferative Effects of Hydralazine on K562 Cell Line (CML). JSSU 2017; 25 (8) :670-680
دده‌خانی سونیا، پاژنگ یعقوب، ایمانی مهدی. بررسی اثرات ضد تکثیری داروی هیدرالازین بر روی سلو‌ل‌های سرطانی رده K562 (لوسمی میلوئید مزمن)اثر هیدرالازین بر سلول‌های K562 . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (8) :670-680

مقدمه: امروزه سرطان به عنوان دومین عامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شود و لوسمی یکی از مهلک‌ترین انواع سرطان‌ها می‌باشد. لوسمی میلوئید مزمن (CML) از شناخته‌شده‌ترین انواع لوسمی هست. داروی هیدرالازین از گروه دارویی کاردیوواسکولار است که امروزه با شناخت اثرات مهاری آن بر روی DNA متیل ترانسفراز، این دارو به عنوان عامل مهاری در تکثیر سلول‌های سرطانی مدنظر محققان قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثر داروی هیدرالازین بر روی رشد سلول‌های رده K562 انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی ابتدا سلول‌های K562 کشت داده شدند. سپس غلظت‌های 20، 40، 60 و 80 میکرومولار از داروی هیدرالازین تهیه و سلو‌ل‌های K562 به مدت 48،24 و 72 ساعت تیمار شدند. خاصیت سیتوتوکسیته این دارو توسط روش رنگ‌سنجی MTT سنجیده شد. همچنین برای بررسی وقوع آپوپتوز از الکتروفورز DNA سلول‌های تیمار شده و رنگ‌آمیزی هوخست استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS (نسخه 20) و آزمون ANOVAانجام شد.
نتایج: آزمون MTT نشان دهنده خاصیت سیتوکسیک داروی هیدرالازین بود. مهار رشد سلول‌ها توسط بالاترین غلظت از داروی هیدرالازین (80 میکرومولار) و 72 ساعت بیشترین میزان بود. غلظت IC50  داروی هیدرالازین 81 میکرومولار به دست آمد. همچنین نتایج حاصل از الکتروفورز DNA و رنگ‌آمیزی Hoescht وقوع آپوپتوز در سلول‌های تیمار شده را تائید کرد.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که داروی هیدرالازین باعث القاء مرگ سلولی از طریق آپوپتوز می‌شود و این اثر به صورت وابسته به غلظت دارو و زمان تیمار است. پیشنهاد می‌شود مطالعات بیشتری بر روی تاثیرات این دارو در مدل‌های حیوانی و انسانی انجام شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1396/1/28 | پذیرش: 1396/5/7 | انتشار: 1396/9/14