مقدمه: پیشگیری و مدیریت درد، یکی از چالشهای مهم در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان میباشد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر شیر مادر و ماساژ پا بر شدت درد ناشی از خونگیری پاشنه پا انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی و به روش متقاطع، بر روی 30 نوزاد سالم، در بخش مراقبت ویژه نوزادان در بیمارستان فیاض بخش تهران در سال 1395 انجام گردید. نوزادان در دو گروه 15 تایی قرار گرفتند، در گروه اول، ابتدا ماساژ پا، سپس خونگیری از کف پا انجام گرفت و پس از گذشت 12 ساعت دوره بیدرمان، مداخله شیر مادر اجرا و سپس خونگیری از پاشنه دیگر پا انجام شد. در نوزادان گروه دوم ترتیب مداخله برعکس بود. در هنگام مطالعه، نوزادان در وضعیت طاقباز یا به پهلو قرار گرفتند و همزمان با شروع خونگیری، فیلم برداری از چهره و اندام های نوزاد تا دو دقیقه بعد از اتمام خونگیری ادامه داشت. فیلم ها توسط دو کارشناس ارشد ویژه نوزادان مشاهده و شدت درد بر اساس (NIPS) تعیین گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS Inc Version 20 و آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج آماری نشان داد که میانگین شدت درد حین مداخله (p<0/001) و بعد از مداخله(p<0/004) بین دو گروه تفاوت معنیداری داشت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش ماساژ پا میتواند برای کاهش درد بهجای شیر مادر استفاده شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |