دوره 26، شماره 4 - ( تیر 1397 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 293-286 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghian H, Mohseni-badalabadi R, Arzhan S, Abdollahi F, Jalali A, Sahebjam M, et al . Impact of Elective Percutaneous Coronary Intervention on Improvement of Ischemic Mitral Regurgitation. JSSU 2018; 26 (4) :286-293
صادقیان حکیمه، محسنی بدل ابادی رضا، ارژن ثریا، عبدالهی فهیمه، جلالی آرش، صاحب جمع محمد، و همکاران.. اثر PercutaneousCoronary Intervention Elective بر بهبودی نارسایی ایسکمیک میترال. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (4) :286-293

مقدمه: نارسایی ایسکمیک میترال (IMR) یکی از پیچیده‌ترین جنبه‌های بیماری ایسکمیک میوکارد هست که اثر مداخله کرونری از راه پوست (PCI) بر بهبودی شدت IMR تاکنون به‌ خوبی بررسی نشده است. بیماران با IMR پیش‌آگهی بدتری در مقایسه با بیماران بدون IMR دارند. هدف پژوهش ما تعیین ارزش Revascularization کامل به ‌وسیله PCI بر بهبودی IMR و مقایسه شاخص‌های اکوکاردیوگرافی بیماران با و بدون بهبودی IMR بعد از این مداخله هست.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی گذشته‌نگر، گزارش اکوکاردیوگرافی قبل از PCI و 12 ماه بعد از PCI بیمارانی که از فروردین سال 1391 تا اسفند سال1393، برای آن‌ها Revascularization کامل با Elective PCI انجام‌شده بود و شدت IMR آن‌ها بیشتر یا مساوی با +2 بود استخراج شد و داده های اکوکاردیوگرافی قبل از PCI بیماران IMR بهبود یافته بود با بیماران IMR بهبود نیافته، مقایسه شد داده‌ها با استفاده از نرم افزار  SPSS 21و آزمونهای آماری متناسب تجزیه و تحلیل شدند..
نتایج: این مقایسه نشان داد که در 15 بیمار (16%) میزان IMR کاهش‌یافته بود (002/0 P =). هم چنین کسر جهشی بطن چپ (010/0 P =)، دیامتر انتهای دیاستولی بطن چپ (003/0 P =)، دیامتر انتهای سیستولی بطن چپ (001/0 P <Wall    Motion   Score Index(003/0 P =)، مساحت دهلیز چپ (001/0 P <) و فشار سیستولی شریان ریوی (046/0 P =) بین دو گروه با IMR بهبود یافته و بهبود نیافته متفاوت بودند.
نتیجه‌گیری: اگرچه PCI می‌تواند منجر به بهبودی میزان IMR شود، اما بهبودی در میزان IMR در بیشتر بیماران رخ نمی‌دهد. میزان ناهنجاری‌های ساختاری در بطن چپ و دهلیز چپ در دو گروه با IMR بهبود یافته و بهبود نیافته ، متفاوت است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب
دریافت: 1396/1/21 | پذیرش: 1396/10/30 | انتشار: 1397/6/24