دوره 25، شماره 8 - ( آبان 1396 )                   جلد 25 شماره 8 صفحات 602-595 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azima S, Allahbakhshinasab P, Asadi N, Vaziri F. Comparison of early complications of episiotomy repair with rapid vicryl and chromic catgut in the nulliparous women. JSSU 2017; 25 (8) :595-602
عظیما سارا، بخشی‌نسب پوران‌الله، اسدی نسرین، وزیری فریده. مقایسه عوارض زودرس ناشی از اپیزیوتومی ترمیم شده با نخ ویکریل سریع جذب و نخ کرومیک در زنان نخست‌زا. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (8) :595-602

مقدمه: اپی‌زیاتومی عوارضی نظیر التهاب، ادم، باز شدگی زخم و درد پرینه دارد. هدف این مطالعه مقایسه عوارض زودرس ناشی از اپیزیوتومی ترمیم شده با نخ ویکریل سریع جذب و نخ کرومیک در زنان نخست‌زا بود.
روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده 100 نفر زن نخست‌زا در طی لیبر به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند (هر گروه 50 نفر). ترمیم اپیزیوتومی در گروه اول با نخ ویکریل سریع جذب و در گروه دوم با نخ کرومیک انجام شد. ابزار مطالعه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و مامایی، مقیاس ریدا و خط کش دیداری درد بود. نمونه‌ها در 4 ویزیت ارزیابی شدند.: 24 ساعت، 5-3 روز،2 هفته و 6 هفته پس از زایمان. در هر ویزیت نمره شدت درد، میزان قرمزی، ادم، اکیموز، ترشحات و نزدیکی لبه‌های زخم اپیزیوتومی‌ و نیز نمره شدت درد بررسی شد. داده‌ها با استفاده از SPSS ( ورژن 16) آنالیز شد.
نتایج: میانگین نمره شدت درد در دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری نداشت؛ اما در خصوص التیام زخم در فواصل زمانی 24 ساعت 3-5، روز و دو هفته پس از زایمان، نمره کلی مقیاس ریدا در گروه نخ ویکریل سریع جذب کمتر از گروه نخ کرومیک بود و این تفاوت از نظر آماری معنی‌دار بود (001/0>p).
نتیجه‌گیری: براساس این یافته‌ها، به نظر می‌رسد که استفاده از نخ های مصنوعی مانند ویریک سریع، از نخ‌های طبیعی معمولی در تعمیر اپیزیوتومی مؤثرتر است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1395/11/20 | پذیرش: 1396/4/18 | انتشار: 1396/9/11