دوره 26، شماره 3 - ( خرداد 1397 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 274-266 | برگشت به فهرست نسخه ها

sarafraz M, asadian H, Shah Boli ardakani M J. Regenerative treatment of a traumatic lateral incisor with incomplete root end: A case report. JSSU 2018; 26 (3) :266-274
سرافراز محمود، اسدیان هادی، شاه بلی اردکانی محمد جواد. درمان رژنراتیو انسیزور لترال نکروتیک با ریشه نابالغ در بیمار تروما دیده; گزارش مورد . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1397; 26 (3) :266-274

مقدمه: درمان دندان نکروتیک با ریشه نابالغ یک چالش کلینیکی محسوب می شود. درمان رژنراتیو اندو یک راه کار درمانی مناسب را مهیا نموده است که اجازه تداوم بلوغ ریشه را می دهد، به بسته شدن فورامن اپیکال کمک می کند و در عین حال به حفظ عملکردهای حسی و ایمنی در فضای پالپی کمک می کند.
هدف : هدف این گزارش مورد، ارائه پتانسیل استفاده از درمان رژنراتیو اندو برای دندان نابالغ دائمی با پالپ عفونی با هدف حذف علائم و نشانه های کلینیکی و از بین رفتن پریودنتیت اپیکالی می باشد. بیمار یک پسر 10 ساله بود که سابقه تروما به دندان ثنایای لترال سمت راست داشت.
روش بررسی:  در جلسه اول خمیر آنتی بیوتیک سه گانه شامل ماینوسیکلین ، سیپروفلوکساسین و مترونیدازول در کانال قرار داده شد و پس از دو هفته خمیر سه گانه توسط نرمال سالین از داخل کانال شستشو شد. سپس از K فایل شماره 80 برای تحریک خونریزی به  داخل کانال استفاده شد. پس از انعقاد نسبی، Mineral Trioxide Aggregate (MTA ) برروی لخته قرار داده شد.
نتایج: بعد از 3 ماه در بررسی رادیوگرافی ، مشاهده شد که فرآیند بسته شدن اپکس و ضخیم شدن دیواره های کانال بدون علایم کلینیکی صورت گرفته است.
نتیجه گیری: بر اساس این مقاله درمان رژنراتیو میتواند درمان مناسبی برای دندان نابالغ عفونی باشد.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: اندودنتیکس
دریافت: 1395/11/11 | پذیرش: 1397/2/5 | انتشار: 1397/5/23