دوره 25، شماره 5 - ( مرداد 1396 )                   جلد 25 شماره 5 صفحات 380-371 | برگشت به فهرست نسخه ها

Danesh Kazemi A, Zeraatkar Davani S, Davari A, Mirseifinezhad naeeni R, Ghanbarnezhad S. Clinical Evaluation of the Effect of pH Values of Hydrogen Peroxide (35%) on the Ability of Whitening Teeth in Office Bleaching Technique. JSSU 2017; 25 (5) :371-380
دانش کاظمی علیرضا، زراعتکار دوانی سحر، داوری عبدالرحیم، میرسیفی نژاد نایینی راحله، قنبرنژاد سولماز. بررسی کلینیکی اثر تغییرات pH هیدروژن پراکساید 35% بر توانایی سفیدکنندگی رنگ دندان در روش سفید کردن در مطب. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1396; 25 (5) :371-380

مقدمه: سفید کردن در مطب یکی از درمان‌های رایج و محافظه کارانه برای درمان دندان‌های تغییر رنگ یافته است. به دلیل افزایش زمان ماندگاری، اکثر ژل‌های حاوی مواد سفیدکننده دندان دارای pH تقریباً 2 هستند که این pH زیر حد بحرانی دمینرالیزاسیون مینا است. هدف از مطالعه حاضر بررسی کلینیکی تغییر pH ماده bleaching در بهبود رنگ دندان‌های تغییر رنگ یافته می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه کلینیکی بر روی 36 نفر از بیماران داوطلب مراجعه کننده جهت bleaching انجام شد. مراجعین بصورت تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند. بیماران تحت یک جلسه درمان (FGM, Brazil)Officebleaching با هیدروژن پراکساید 35% با pH 8 و 10 قرار گرفتند و در گروه کنترل، pH 4/6 بود. برای تغییر pH ماده بلیچینگ، از محلول NaOH 5/2 مولار استفاده شد. ارزیابی رنگ در 2 سانترال ماگزیلای بیماران با دستگاه Easy Shade (vita,Germany) قبل، بلافاصله و یک هفته پس از انجام بلیچینگ انجام شد. سپس EΔ برای هر دندان با توجه به معیارهای a، b و l محاسبه شد. داده‌ها با بسته نرم‌افزاری SPSS20 و آزمون‌های آماری ANOVA دو طرفه و مقایسه چندگانه Tukey بررسی شدند.
نتایج: تغییر رنگ قبل و بعد از بلیچینگ در هر گروه تفاوت معنی‌داری داشت (0/05p-value<) ولی بین گروه‌های مختلف pH، تفاوت آماری قابل ملاحظه‌ای مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به محدودیت‌های این مطالعه، به نظر می‌رسد اثر مشابهی در بهبود رنگ دندان در سه گروه وجود دارد، بنابراین بهتر است جهت جلوگیری از تخریب مینای دندان، از pH های بالاتر از حد بحرانی دمینرالیزاسیون استفاده شود.
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1395/10/7 | پذیرش: 1396/7/24 | انتشار: 1396/7/24