مقدمه: بارداری رویدادی است که بسیاری از دیدگاههای زندگی یک زن را تغییر میدهد و در سلامتی، احساس خوشبختی و نقشهای اجتماعی یک زن تأثیر میگذارد و گاهی سبب بروز مشکلات روانی در آنان میگردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر آموزش تمرینات تنآرامی بر سلامت عمومی و کیفیت خواب زنان باردار در سه ماهه سوم انجام شد.
روش بررسی: طرح پژوهش مطالعه حاضر، نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونهای به حجم 32 نفر از بین زنان باردار نخست زا که به مراکز بهداشتی و درمان یزد مراجعه کرده بودند به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر کدام 16 نفر) قرار گرفتند. پس از تکمیل پیش آزمون، گروه آزمایش 7 جلسه تحت آموزش تمرینات تنآرامی قرار گرفتند. ابزارهای مورد سنجش، پرسشنامه سلامت عمومی (گلدبرگ، 1978)، پرسشنامه کیفیت خواب پیترز بورگ (بویس و همکاران، 1989) بود. دادهها با روش آزمون تحلیل کوواریانس توسط نرم افزار SPSS، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافتهها نشان داد که میانگین نمرههای پسآزمون گروه آزمایش در سلامت عمومی و کیفیت خواب نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری پیدا کرده بود. به این معنا که آموزش تمرینات تنآرامی بر افزایش سلامت عمومی و کیفیت خواب زنان باردار تاثیر داشته است.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق اهمیت و تأثیرپذیری آموزش تمرینات تنآرامی را بر افزایش سلامت عمومی و بهبود کیفیت خواب زنان باردار تأیید مینماید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |